torstai 10. lokakuuta 2013

Psykologiaa!

Psykologia on oppiaine, jota ei peruskoulun puolella olekaan opiskeltu, joten sen oppiminen alkaa aivan uudelta pohjalta. Mitä psykologia sitten oikein on? Kävimme viime jaksossa elämämme ensimmäisen psykologian kurssin ja ensimmäisellä tunnilla meille selvitettiin mitä se psykologia sitten oikein onkaan...

Psykologian oppikirjat kursseille 1-5, uudistettu painos



Opimme heti aluksi, että psykologia muodostuu sanoista psykhe ja logos. Sana psykhe tarkoittaa sielua, mieltä ja henkeä, kun taas logos viittaan tietoon ja oppiin, näin ollen pystymme päättelemään että suoraan suomennettuna psykologia tarkoittaisi oppia mielestä. Ensimmäisen kurssin aikana käsittelimme erilaisia näkökulmia ihmiseen, psyykkistä terveyttä ja hyvinvointia, erilaisia oppimiseen ja opiskeluun liittyviä asioita, ihmissuhteita ja vuorovaikutusta, psykologisia tutkimuksia ja psyykkisen toiminnan selittämistä.

Läppäreillä psykologian esittely-Prezi tammikuussa 2013 nykyisten ykkösten tutustuessa lukioon

Tunneilla käsittelimme monia uusia käsitteitä ja teimme paljon hyödyllisiä vihkomuistiinpanoja, kävimme läpi erilaisia esimerkkejä ja teimme myös yhden ryhmätyön (mainittu ykkösten päivä -postauksessa), jonka sitten esittelimme muulle ryhmälle.

Meidän mielestämme psykologiaa oli mielenkiintoista lukea, ja me molemmat valitsimme syventäviä kursseja, jo ennen kun tiesimme millaista psykologia tulee olemaan ja pysyimme valinnoissamme ensimmäisen kurssin mielenkiintoisuuden pohjalta.

Tässä Prezi, jossa kerrotaan vähän kaikista psykologian kursseista (© SJ).

Psykologian esittelyä tammikuussa 2013

Tuleville lukiolaisille siis vinkkaamme, että psykologia on oikeasti meidän mielestämme yhtä mielenkiintoista, kun se antaa olettaa, joten voitte hyvällä mielellä valita ensimmäiselle lukiovuodellenne pakollisen yhden kurssin lisäksi myös sen toisen ensimmäisenä vuotena käytävän syventävän kurssin, ja jos mielenkiintonne ei olekaan yhtä suuri, kun meillä, niin voit aina muuttaa valintojasi !

- Milla & Riikka

PS. Kommenttiboksiin voi heittää veikkauksia siitä, mitä tämä kuva esittää:


Kyseessä on visuaalisen lukutaidon tehtävä. Ensin et tajua mitä kuvassa on ja sen jälkeen et voi olla tajuamatta! (Mainostoimisto Jung von Mattin Lego kampanja, liittyy psykologian 3-kurssiin)

4 kommenttia:

  1. leGot esittävät tunnettuja piirrettyjä hahmoja, esim. ekana on Simpsonien perhe. :)

    VastaaPoista
  2. Aivan oikein! Mitä hahmoja nuo muut esittävät?

    VastaaPoista
  3. kakkonen on teinimutanttininjaturtlesit

    VastaaPoista
  4. Simpsonit, Turtlesit,Cartman & kumppanit, Smurffit, Asterix ja Obelix, sitten en tunnista, Aku & veljenpojat ja lopuksi Daltonit ja Lucky Luke.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...