perjantai 23. helmikuuta 2018

Wanhat 2018

Perjantaina 16.2. meidän toisen vuoden opiskelijoiden juhlapäivä, Wanhojen tanssit, koittivat viimein. Päivä, jota varten vuodatettiin verta, hikeä ja kyyneleitä sujui moitteettomasti ja meillä kaikilla oli oikein mukava juhlapäivä. 
  
Ennen päivänäytöstä otettiin ryhmäkuva.
Aamu alkoi ainakin tytöillä aikaisin. Kampaajalle saatettiin herätä jopa viideltä ja monet kävivät myös meikkauttamassa itsensä. Pojilla herätys ei ollut yhtä aikainen, mutta jännitys lyhensi monelta yöunia useammalla tunnilla. Ennen päivänäytöstä kävimme esittelemässä tansseja mm. Tuupalla ja Satumetsässä. Vierailuiden jälkeen suunnattiin kohti Kuhmo-Taloa. Viimeistään tässä vaiheessa jännitys nosti päänsä, kun koululaisille ja päiväkotilaisille, sekä lukion omalle väelle tarkoitettu päivänäytös alkoi lähestyä. Ennen esiripun nostamista pidimme yhdessä tsemppiringin ja kannustimme toisiamme. Monen kuukauden työn tulos näkyi selvästi, sillä päivänäytös sujui loistavasti.

Avaustanssi, jota tanssittiin päivänäytöksessä ensimmäisenä.

Päivänäytös mentiin hyvällä fiiliksellä ja se näkyi hymynä kaikkien kasvoilla. Päivänäytöksen jälkeen otettiin kuvia ja käytiin kahvittelemassa koulun ruokalassa, missä saimme nauttia ykkösten valmistamista herkuista. Ykköset myös toimivat tarjoilijoina, jotta pystyimme lepuuttamaan jalkojamme. Mekon kanssa liikkuminen varsinkin ruoan ja juoman kanssa oli vaikeaa, joten kiitos ykkösille avusta. Kahvittelun jälkeen oli muutama tunti vapaata aikaa ja henkistä valmistautumista päivän H-hetkeen eli iltanäytökseen.

Katrillissa tyttöjen karkelo.
Parien esittely. Kuvassa Elia Suutari ja Reetta Kyllönen.
Iltanäytökseen oli ostettu lippuja runsaasti ja osasimme odottaa isoa yleisöä. Kun ystäviä, perheenjäseniä ja muita läheisiä alkoi valua ovista sisään, jännitys alkoi taas lisääntyä. Kun katsojat olivat siirtyneet Lentuan saliin, asetuimme Poloneesi jonoon ja olimme valmiita tanssimaan. Poloneesin jälkeen oli Avaustanssi ja Pas d’ Espange joiden jälkeen tuli Cicapo ja Kehruuvalssi. Näiden jälkeen esiteltiin tanssijat, jonka jälkeen tanssittiin vauhdikas Salty Dog Rag. Tässä vaiheessa itse kullakin alkoi tulla hieman lämmin. Salty Dog Ragin jälkeen Elia Suutari ja Aleksei Jablochkov pitivät puheen naiselle. Orkesterijohtaja Arrigo Blom ja solistina toiminut Pekka Mikkola järjestivät meille tytöille pienen yllätyksen soittaen klarinettia ja laulaen. Tämän jälkeen tanssittiin Wanhoissa ensimmäistä kertaa Katrillia ja tietysti kaikille tuttua Tangoa. Tangon jälkeen oli meidän oman taidonnäytteen vuoro, nimittäin oman tanssin. Oma tanssi meni täydellisesti, ainakin omasta mielestämme ja myös Tomppa innostui tulemaan lavalle oman tanssin aikana. Oman tanssin jälkeen tanssimme vielä tutun Wienervalssin ja uuden tanssin Elainen, aka ikkunanpyyhintätanssin. Tämän jälkeen upea tilaisuus oli ohi ja annoimme Arrigolle, Pekalle ja Tompalle kukkia kiitokseksi mahtavan juhlamme järjestämisestä.

Salty Dog Rag
Elia Suutari ja Aleksei Jablochkov pitämässä puhetta naiselle.

Arrigon ja Pekan yllätys puheen jälkeen.
Tango.
Piirissä tanssittava Cicapo.
Oma tanssi alkoi vauhdikkaasti Tempolla.

Tomppakin kävi piipahtamassa lavalla oman tanssin aikana.
Omassa tanssissa nähtiin myös Aleksein bäkkäri.

Ilta ei kuitenkaan loppunut vielä iltaytökseen, sillä ruokailimme yhdessä Eskobaarissa, jonka jälkeen suuntanamme oli Wanhojen jatkot.

Viimeisenä tanssina tanssittiin Elaine aka ikkunanpyyhintätanssi.
Edelleen, kun mietin wanhojen päivää, saan kylmiä väreitä. Päivä oli niin onnistunut ja se on upea tilaisuus jokaisen lukiolaisen elämässä. Wanhojen päivä jää varmasti jokaisen mieliin ja muisto kulkee mukana koko elämän. Iso kiitos vielä tanssit ohjanneelle Tom Sandströmille, orkesterille ja Arrigo Blomille, Pekka Mikkolalle sekä Kuhmo-Talon henkilökunnalle. Kiitos kuuluu myös vanhemmille, jotka kustansivat meille tämän tärkeän päivän, sekä tietysti kaikille tanssijoille. Me tehtiin se.Kuvat Sini, teksti Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...