torstai 5. helmikuuta 2015

Lukion juhlavuosi on alkanut

Kuhmon yhteislukio perustettiin 26.5.1955 ja opetus alkoi saman vuoden syksyllä. Lukiomme täyttää siis tänä vuonna 60 vuotta. Juhlavuosi näkyy toiminnassamme monin tavoin.

Vuoden 2014 Wanhoja

Perjantaina 13.2.2015 juhlavuoden aloittaa Wanhojen tanssit, joihin on tänä vuonna yhdistetty myös 60-vuotisjuhla. Päivänäytöksen klo 12.15 yleisönä yleisönä on päiväkodin lapsia, Kontion koulun 5. ja 6. luokat, koko Tuupalan koulu, lukion ja KAOn opiskelijoita sekä Valtimon koulun 8. ja 9. luokat. Saman päivän iltanäytös klo 18.30 on kaikille avoin, maksullinen tilaisuus, jossa on läsnä myös kutsuvieraita ja tanssijoiden vanhempia ja muita sukulaisia. Iltanäytöksessä kaupungin tervehdyksen tuo Anneli Kinnunen, juhlapuhujana on Markus Pirttijoki ja tanssien lomassa on myös musiikkiesitys. 

Konsertti keväällä 2014

Juhlavuosi jatkuu huhtikuussa musiikkilinjan konserteilla. Konsertit ovat lukion remontoidussa salissa, päiväkonsertti/konsertit on tarkoitettu koululaisille/opiskelijoille, iltanäytös muille kiinnostuneille. Konsertissa esiintyy lukion eri vuosikurssien opiskelijoista koostuvia bändejä.

Koulun arjessa mennyttä 60 vuosikymmentä muistellaan siten, että jokainen vuosikymmen saa nimikkokuukautensa, alkaen 50-luvulla huhtikuussa. Kunkin kuukauden aikana esimerkiksi päivänavausten teemat ja musiikki liittyvät kyseiseen vuosikymmeneen, samoin mahdollisesti opiskelijoiden ja opettajien pukeutuminen (jonain tiettynä viikonpäivänä). Koulun seinille laitetaan mahdollisesti kuvia/julisteita kyseiseltä ajalta. Tarkoitus olisi saada kuhunkin vuosikymmeneen liittyviä alumneja vierailemaan koulullamme, joko livenä tai netin välityksellä.

Remontoitu akvaario on jo opiskelijoiden käytössä

Juhlavuoden kunniaksi juhlistamme sopivana ajankohtana myös remontoitujen tilojen (sali, ala-aula, oppilaskunnan tila) käyttöönottoa. Lisäksi syksyllä on tulossa avoimien ovien päivä.

Seuraavaksi pieni pyytö blogin lukijoille:

Toivoisimme, että saisimme Kuhmon yhteislukiosta valmistuneilta ylioppilailta (alumneilta) mukavia tarinoita lukioaikaan liittyen. Millaista lukiossa oli siihen aikaan kun juuri Sinä opiskelit siellä? Millaiset eväät Kuhmon yhteislukio antoi elämää varten? Jäikö joku opettaja erityisesti mieleen? Minne tiesi vei lukion jälkeen? Voit kirjoittaa oman tarinasi joko kommenttina tähän blogikirjoitukseen tai lähettää sen sähköpostilla osoitteeseen kuhmonlukio@kuhmonlukio.fi. Julkaisemme näitä kirjoituksia (ja mahdollisia kuvia) sopivaa kanavaa käyttäen. Kiitos jo etukäteen!

Teksti ja kuvat: Sanna

2 kommenttia:

 1. Hei kaikille!

  Muistelen lukioaikaa todella lämpimästi, vaikka muutamia vuosia valmistumisestani onkin. Ilmapiiri koulussa oli sanoinkuvaamattoman hyvä ja opettajat erittäin kannustavia. Erityisesti mieleeni on jäänyt supermukava ruotsin ja englannin ope Sanna Juntunen (Sanna, jos luet tätä niin paljon terveisiä sinulle ja mukavaa kevään jatkoa! :) ), joka kannusti oppilaita saavuttamaan oman tasonsa. Ilman kaikkea kannustusta en ehkä olisi kirjoittanut kyseessä olevia aineita niin hyvin, kuin kirjoitin. Nyt uudessa koulussa olen kaikille hehkuttanut miten mukavaa lukiossa oli, enkä todellakaan turhaan!

  Aivan erityinen muisto minulle jäi myös penkkareista, joita eräs koulun henkilökuntaan kuuluva sanoi työhistoriansa parhaimmiksi. Lukioporukkamme hitsautui entistä tiiviimmäksi porukaksi juuri yhteisten penkkareiden ansiosta. Voin sanoa ihan rehellisesti, että penkkaripäivä oli yksi elämäni parhaimmista päivistä! :)

  Ison kiitoksen minulta saavat myös esimerkiksi opinto-ohjaaja Maija Koponen, jonka kanssa aina juteltiin (ja naurettiin) jatko-opinnoista ja kaikesta muustakin sekä venäjää minulle opettanut Tuija Salo (tosi ihana persoona ja hän myös kannusti kielen käyttöön ihan vapaa-ajallakin). Pakko tässä yhteydessä mainita myös nykyinen rehtori ja venäjän kieltäkin minulle opettanut Eila Vilen, joka myös kannusti minua paljon venäjän kielen opintojen parissa ja iso kiitos siitä hänelle. Lämmöllä muistelen myös Maija Taskista, joka opetti minulle saksaa ja kiitän häntä kärsivällisyydestä, kun en aikataulusyiden vuoksi saksaa yo-kokeissa kirjoittanutkaan. Ylipäänsä kaikkia koulun oppilaita, opettajia ja muuta henkilökuntaa (kuten aina yhtä mukavaa ja auttavaista Sinikkaa) voisi kiittää, teitte kaikki lukiovuosistani tosi hienoja! :)

  Oikein mukavaa kevään jatkoa kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos ihanasta kommentistasi ja mukavaa kevättä myös sinulle! :)

   t. Sanna (koko lukion henkilökunnan puolesta)


   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...