Myös itse tikkujen käsittely opiskelijan tikuksi ja palvelintikuksi oli hidasta puuhaa. Lisäksi suojattu tikku, johon pitää laittaa salasana, ei toiminut (ohjelma ei tunnistaunut sitä).
Tikkujen valmistamisen jälkeen kokeilussa oli muutaman päivän tauko. Lopulta koeviikon eräänä vähemmän työläänä päivänä päätin koettaa käynnistää kotona koneet tikulta.
Vain vähän sormenjäkiä mustassa läppärissä... :) |
Alkuasetelma näkyy ylläolevassa kuvassa. Kaksi läppäriä, muistitikut ja kaapeli, joka tulee kytkeä sitten kun koneet on saatu käynnistettyä tikulta.
Olin käynnistänyt läppärin tikulta aiemmin eräässä koulutuksessa, joten tiesin periaatteessa kuinka se tapahtuu. Painetaan virtanäppäintä ja sitten näpytellään joko esc, del tai jotain funktionäppäintä. Tällä koneella oikean näppäimen löytämiseen meni hetki aikaa, mutta lopulta paljastui, että näppäin oli F2. Tästä avautui kuvassa oleva näyttö.
Sitten alkoivat ongelmat. Koetin lisätä muistitikun usb-portista ensimmäiseksi buuttausvaihtoehdoksi ja luulin jo onnistuneeni, kunnes huomasin, että kone käynnistyi aivan normaalisti. Kokeilin uudelleen ja taas sama homma. En siis onnistunut käynnistämään tätä konetta tikulta.
Toisen koneen kanssa kävi melkein samalla lailla. Ensin en meinannut millään päästä valitsemaan asetuksista, että kone käynnistyisi tikulta, jouduin katselemaan netistä ohjeita. Lopulta kuitenkin tässäkin koneessa sama F2-näppäin toimi, kun sitä aikani näpyttelin.
Luulin, että sain asetukset oikein ja kone alkoikin käynnistyä uudelleen, mutta sen jälkeen tuli virheilmoitus. Kokeilu loppui sitten siihen...onneksi kone ei kuitenkaan mennyt ihan sekaisin.
Tulin siis siihen tulokseen, että ainakaan tältä humanistilta ei onnistu Abitin kokeileminen ilman IT-apua. Siispä seuraavan kerran jatketaan kokeilua koululla Tommin opastuksella, kun nyt kuitenkin on tikut ja kaapeli valmiina:)
Teksti ja kuvat Sanna