keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Abittikokeilu, osa 1

Kun koeviikko oli alkanut ja sain ensimmäiset kokeet korjattua päätin testata, kunka humanisti osaisi laatia sähköisen kokeen Abitti-järjestelmällä. Tätä ennen olin laatinut ja tarkistanut sähköisiä kokeita Edmodon kautta.

Tiesin, että kokeilua varten tarvitaan ainakin muistitikku. En ole tikkuja juuri käyttänyt sen jälkeen kun otin käyttöön Dropboxin. Löysin kotoani tasan yhden sellaisen muistitikun, jonka voin tyhjentää tätä tarkoitusta varten (työpaikallahan tikkuja olisi tietenkin ollut enemmänkin, mutta kuka sinne nyt kokeenkorjauspäivänä asiakseen lähtee tikkuja hakemaan?). Siirryin Abiitin sivulle kohtaan ohjeetAlkuun pääset kahdella tietokoneella, kolmella muistitikulla ja verkkokaapelilla. Kokeen laadintaan pääset tutustumaan vaikka heti! Kaksi konetta kyllä löytyi, mutta pitäisi olla kolme tikkua ja kaapeli? Jaa-a, mitähän tästä tulisi...

Päätin kuitenkin kokeilla sen verran mitä kykenin (sen yhden tikun avulla). Olin jo aikaisemmin rekisteröitynyt Abitin käyttäjäksi ja kirjauduin nyt sisään sivulle. Aluksi piti kirjoittaa kokeen nimi ja päivämäärä.


Koska Abitti ei sisällä vielä kovin monipuolisia tehtävätyyppejä, päätin laittaa testikokeeksi psykologian kokeen, jossa olisi esseevastauksia.


Kysymysten laadintaeditoria oli helppo käyttää ja oli kätevää kun koetta voi myöskin esikatsella.


Kun tehtävät oli laadittu, ne piti ladata omalle koneelle zip-tiedostona ja siirtää siitä sitten muistitikulle. Tästä eteenpäin en päässytkään ilman lisätikkuja ja kaapeleita, joten kokeilu jatkuu sitten myöhemmin. Stay tuned!

Teksti ja kuvat Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...