perjantai 6. lokakuuta 2017

Kuhmo kuvissa

Millainen paikka Kuhmo on? Mitä nähtävää ja tekemistä siellä oikein on? Monelle ulkopaikkakuntalaiselle Kuhmo voi olla mystinen rajakaupunki, josta ei oikein tiedetä mitään muuta kuin ehkä kamarimusiikki. Tässä postauksessa esitellään muutamia Kuhmon kiinnostavia paikkoja.

Kuhmo-talo on Kuhmon kulttuuritalo, joka sijaitsee aivan Kuhmon keskustassa ja on oikein näyttävä rakennus sekä sisältä että ulkoa. Kuhmo-talossa järjestetään joka kesä todella suuri ja suosittu kamarimusiikkifestivaali, joka vetää Kuhmoon väkeä kiitettävästi ympäri maailmaa.

 

Kuhmon taajaman laidalla kuohuu Pajakkakoski, joka on Kuhmossa tunnettu kalastus- ja retkeilypaikka. Taustalla sillan yllä näkyvä Kuhmon kirkko näkyy kauas.

 Pajakkakoski kesällä.
Pajakkakoski talvella
Kuhmossa on oikein kaunis puukirkko.

Kuhmossa on hyvät mahdollisuudet päästä katsomaan ja kuvaamaan Suomen luonnon petoja mm. karhuja, ahmoja ja susia.Myös Kuhmon luontokeskus Petola tarjoaa monipuoliset tiedot karhusta, sudesta, ahmasta, ilveksestä ja metsäpeurasta. Lisäksi Petolasta saa ihania matkamuistoja ja retkivinkit koko Kainuun luontoon.

 

Kuhmo on hyvin luonnonläheinen kaupunki ja noin 7 km päästä löytyy oikein hyvä Kämärän lintutorni lintuharrastelijoille ja muillekin kävijöille.

 Minun käydessäni lintutornilla paikalla oli ruokailevia joutsenia.

Kalevalan liikuntakeskus tarjoaa monipuolisia urheilulaji vaihtoehtoja. Mm. hyvät lenkkeilymaastot, talvella hyvät hiihtomaastot, tenniskentät, ampumaradan, kuntosalin ja frisbeegolfradan. Lisäksi liikuntakeskuksesta löytyy makkaranpaistopaikka.Kuhmon urheilukeskuksessa voi myös harrastaa monipuolisesti. Urheilukeskuksen läheisyydestä löytyy urheilu-, jalkapallo-, lentopallo- ja tenniskentät lisäksi jää- ja uimahalli, kuntosali ja Unskin uran lenkkipolku.


Teksti ja kuvat: Sini 17B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...