maanantai 30. huhtikuuta 2018

Opintomatka

Me lukion toisen vuosikurssin opiskelijat olimme 23.-25.4. perinteisellä opintomatkalla tutustumassa erilaisiin yliopisto-opiskelu mahdollisuuksiin. Linja-auto starttasi seitsemän aikoihin kohti Kuopion yliopistoa, jossa meille esiteltiin Itä-Suomen yliopistoa.


Kuopiossa esiteltiin sekä Joensuun että Kuopion opiskelumahdollisuuksia, sekä sitä, miten paljon eri aloja on näissä yliopistoissa. Kuopion yliopisto on todennäköisin varmaan monelle meistä Kuhmossa opiskelevista, koska se on lähimpänä meitä oleva yliopisto.

Kuopiossa ruokailimme yliopiston ruokalassa, jossa kaikki meidän lukion opiskelijat oli vähän ihmeissään, että miten siellä toimitaan. 

Seuraava kohteemme oli Jyväskylän yliopisto, jossa meille esiteltiin muun muassa lastentarhanopettajan opintoja ja muutamaa muuta alaa.

Opiskelijat kävelemässä Jyväskylän yliopistoon.
Jyväskylän yliopistoon tutustumisen jälkeen lähdimme kohti viimeistä määränpäätämme, Helsinkiä. Olimme Helsingissä puoli yhdeksän jälkeen.

Tiistaiaamuna lähdimme kohti Helsingin yliopistoa, jossa meillä oli yleisesittely. Esittelyssä sivuttiin myös muutamia aloja, kuten oikeustieteellistä ja kotitalosopettajan alaa.

Helsingin yliopiston käytävillä oli joitain taideteoksia, kuten ylläoleva patsas.

Seuraava kohteemme oli nykytaiteen museo Kiasma. Näissä teoksissa nostettiin esille monia nyky-yhteiskunnassa pinnalla olevia asioita kuten seksuaalisuus ja erilaiset ulkonäköihanteet.


Lisää näyttelyistä ja teoksista voi lukea Kiasman sivuilta, jos kiinnoistuit.

Kiasman jälkeen suuntasimme arkadianmäelle eduskuntatalolle. Eduskuntatalolla jouduimme mennä turvatarkastuksien läpi ja esimerkiksi vyöt ja kaikki metalliset korut piti riisua.


Pääsimme seuraamaan eduskunnan täysistuntoa. Se oli kokemuksena todella mielenkiintoinen, sillä koulussa on paljon puhuttu täysistunnoissa ja televisiossakin on nähnyt joskus videonpätkää sellaisesta. Täysistunnossa oli myös mahdollista bongata muutamia tuttuja naamoja kuten Päivi Räsänen, Mikko Alatalo ja Laura Huhtasaari. 

Kolmen aikaan alkoi vapaa-aika, jota kesti kymmeneen asti illalla. Monet käyttivät sen esimerkiksi shoppailuun, syömiseen tai sukulaisten ja/tai kavereiden tapaamiseen.  

Viimeisenä päivänä pääsimme tutustumaan Espoon Aalto-yliopistoon, jonka jälkeen kävimme ruokailemassa ja lähdimme ajamaan kohti Kuhmoa.

Matka Kuhmoon sujui ongelmitta. Pysähtelimme muutamaan otteeseen huoltoasemilla syömässä ja vessassa. Olimme Kuhmossa kahdeksan aikaan illalla. Matka kului yllättävän nopeasti.

Opintomatka oli kaiken kaikkiaan tosi mukava kokemus ja lämpimästi suosittelen sitä kaikille, joilla on mahdollisuus siihen osallistua.

Yliopistojen esittelyt olivat todella antoisia ja niistä sai eniten irti kun esittelijöinä olivat opiskelijat, jotka opiskelivat parhaillaan juuri niitä aloja mitä esittelivätkin. Heillä on viimeisin tieto siitä millaista opiskelu yliopistossa on.

Teksti ja kuvat Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...