maanantai 11. lokakuuta 2021

Retkeilykurssi

Lukiossamme järjestetään retkeilykurssi kolmen vuoden välein. Retkeilykurssi / retkeilyopintojakso on osa uuden opetussuunnitelman turvallisuusopintokokonaisuutta.


Tämän vuoden retkeilykurssi järjestettiin 13. -15.8. Vuosangan alueella. Tällä kertaa kurssin tavoitteena oli erityisesti hyödyllisten turvallisuuteen, maastossa liikkumiseen ja majoittumiseen liittyvien taitojen oppiminen. Lisäksi kurssi antoi runsaasti tietoa sekä varusmiespalveluksesta että maanpuolustuksesta.


Kurssi toteutettiin yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa ja kouluttajina siellä toimivat Markku Eronen ja Marianna Saulamaa. Osallistujina kurssilla oli 13 opiskelijaa ja lisäksi mukana oli liikunnan opettajamme Tom Sandström sekä nuorisotyöntekijä Simo Pulkkinen. 


Kurssimme alkoi perjantai-iltapäivänä bussimatkalla Vuosangan alueelle. Ensimmäisenä meille pidettiin tervetulopuhe ja info, joiden jälkeen saimme päivälliseksi kenttämuonaa. Kun olimme syöneet, siirryimme majoitusalueellemme ja pääsimme tutustumaan majoituksenamme toimineiden puolijoukkuetelttojen pystyttämiseen. Tämän jälkeen söimme vielä iltapalan ja pääsimme nukkumaan. 


Seuraavana päivänä meillä oli luvassa noin 10 km pitkä vaellus, jossa harjoittelimme myös kompassin ja kartan käyttöä. Se sujui hyvin lukuun ottamatta sadetta, joka alkoi vaelluksen loppupuolella ja jatkui aina iltaan ja yöhön asti. Vaelluksen jälkeen meille pidettiin ensiapukoulutusta, joka jatkui myös seuraavana päivänä. Erityisesti koulutuksesta jäi mieleen, kun pääsimme itse harjoittelemaan kiristys- ja painesiteen käyttöä. Koulutuksen jälkeen oli vuorossa illan kohokohta, kun pääsimme herkkuostoksille sotku-autolle. Loppuillan vietimme lähes kokonaan teltassa sateen vuoksi. 


Viimeisenä päivänä puolustusvoimien pelastushenkilöstö esitteli meille kalustoaan, mikä oli hyvin mielenkiintoista. Lopuksi oli vielä kiitosten vuoro, joiden jälkeen pääsimme kotimatkalle.


Kokonaisuudessaan kurssi oli positiivinen ja hauska kokemus. Palautekyselynkin perusteella osallistujat tykkäsivät kurssista ja pitivät sitä onnistuneena. Kiitos kaikille osallistujille ikimuistoisesta kurssista!

Teksti Miisa ja Maisa M., kuvat Martti H. & Simo P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...