torstai 29. syyskuuta 2011

Elämää Saksassa

Sanna pyysi minua kirjoittamaan tänne vähän kuulumisiani joten tässäpäs tulee!

Saavuin tänne Mainziin reilu kuukausi sitten, 25.8. Ensimmäisen viikonlopun vietin isäntäperheessä ja sen jälkeen siirryin Rotareiden järjestämälle kielikurssille muiden vaihtareiden kanssa. 2 viikkoa oli ihan liian nopeasti ohi ja yhtäkkiä huomasin että olin ystävystynyt yli 30 vaihtarin kanssa. Porukkaa oli kotoisin mm. Italiasta, Argentiinasta, Brasiliasta, Meksikosta, Ecuadorista, Venezuelasta, Kanadasta, Yhdysvalloista, Chilestä ja Taiwanista. Olin ryhmän ainoa suomalainen mutta se ei tuottanut ongelmia koska saksahan on rakkauden kieli.......

Kielikurssin jälkeen alkoi koulut ja siirryin nykyiseen isäntäperheeseeni. Rabanus-Maurus Gymnasium (kouluni) on rakkaaseen kotilukiooni verrattuna paljon isompi. Ihan outoa kun en yhtäkkiä tunnekkaan ketään täältä ja jos tunnenkin niin se on vaan pienenpieni murto-osa koulun 1200 oppilaasta. Säännöt täällä koulussa on ihan erilaiset mihin oon tottunut, välitunneilla pitää mennä ulos, puhelimia ei saa käyttää jne. Niinkuin Saksassa yleensäkin, opettajia pitää teititellä ja ei saa käyttää etunimeä, pitää sanoa Frau tai Herr + sukunimi. Välillä pelottaa että sinuttelen vahingossa ja sitten se onkin kauhea loukkaus tai jotain, en yhtään tiedä mitä tapahtuu! Jokatapauksessa tämä on tosi mukava koulu ja ihmiset täällä on supermukavia. Samoin opettajat, ne aina ymmärtää jos en ihan ymmärrä. :D Tunneilla on välillä (aika usein) hankala pysyä perässä, tällä hetkellä ymmärrän parhaiten englannissa ja maantiedossa. En saa arvosanoja, kerään vaan kursseja joten se ei oo niin kuolemanvakavaa jos en ihan kaikkea osaakkaan.

Vapaa-ajalla yritän tehdä mahdollisimman paljon kaikkea. Tapaan kavereita, käyn 2 kertaa viikossa tanssikoulussa tanssimassa hiphopia ja oon myös liittynyt Mainzilaiseen partiolippukuntaan ! Viikonloput on ollu tähän mennessä täynnä tekemistä, aina on jotain juhlia ja tapaamisia. Nyt perjantaina alkaa 2 viikon syysloma! Suunnitteilla on käyntin Münchenissä ja kaikkkea muuta mukavaa.

Kirjottelen myöhemmin lisää, jos on jotain erityistä mitä haluatte tietää niin vastaan mielelläni !
Paljon rakkaita terveisiä!

xoxo, Heli

IMG_0722
Meksiko x 2, Suomi, Ranska, Kanada

 114
 Mainzin tuomiokirkko

 IMG_0799
Maailman suurimmat viinifestivaalit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...