keskiviikko 27. elokuuta 2014

Lukiolaisten menopelit, osa 1

Tadaa, on aika paljastaa uusi postaussarjamme aihe: monenmoiset menopelit! Lukion piha ja parkkipaikka on täynnä mitä mielenkiintoisempia autoja, mopoja, skoottereita, kevareita, polkupyöriä ynnä muita. Tässä postaussarjassa esittelemme niistä kiinnostavimpia ja samalla tutustumme luonnollisesti hieman myös menopelin omistajaan.

Ensimmäisenä lukiomme esittelyssämme on Sofia Kyllönen ja hänen menopelinsä cruiser-lauta. Sofia käy lukiomme toista luokkaa ja on yksi musiikkilinjan opiskelijoista. Hänellä on tässä jaksossa kuusi kurssia mm. venäjää, historiaa, kemiaa, matikkaa, äidinkieltä ja uskontoa.


Sofia kertoo ostaneensa cruiser-laudan netistä, junkyard.com nimiseltä nettisivustolta. Hän osti laudan noin vuosi sitten. Sofia kertoo löytäneensä lautainnostuksen silloisista blogeista, joita seurasi. Omin sanoin Sofia sanoo, että ”näytti coolilta vehkeeltä”. Cruiser-laudan käytön opettelu kesti muutamasta päivästä viikkoon.


Sofia sanoo kulkeneensa cruiser-laudalla yhteen suuntaan enintään noin 7 kilometriä ja kaupungilla hän kulkee usein laudallaan paikasta toiseen. Hän kertoo, että tiessä täytyy olla asfaltti pinta, jotta laudalla pääsee kulkemaan eteenpäin ja asfalttikaan ei saa olla möykkyinen. Cruiser-laudalla voi tehdä temppuja, mutta Sofia sanoo, että ei itse osaa tehdä niitä.


Cruisailussa Sofia sanoo olevan parasta se, ettei tarvitse kävellä itse. Cruisailun hyvinä puolina Sofia sanoo olevan, että laudalla pääsee nopeasti ja se on mukavempaa kuin pyörällä ajaminen. Pyörään verrattuna cruiser-lauta on huonompi, koska laudalla ei pääse mäkiä ylös ja se on vaarallisempi.

 
Lopuksi Sofia kertoo, että cruiser-laudalla on näppärä liikkua. Hän suosittelee kyseistä kulkuneuvoa lyhyen matkan liikkujille.

-M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...