Suurin osa opettajista kokeili blogin kirjoittamista luomalla itselleen harjoitusblogin lukiomme blogin käyttäjätunnuksella. Heli puolestaan pääsi kokeilemaan tämän varsinaisen blogin kirjoittamista ja tässä hänen tekstiään:
"Sanna on meidän Kuhmon yhteislukion opettajien some-taituri (sj: kiitos!) ja tänä aamuna me muutkin opettajat pääsimme kokeilemaan bloggaamista. Blogeja olen kyllä henkilökohtaisesti lukenut, mutta ikinä en ole itse bloggaillut. Pelästyimme vähän heti, että päätyvätkö harjoitustekstimme heti julkaistavaksi? Onneksi ei! Mielessäni alkoi heti vilisemään erilaisia aiheita, mistä voisi kirjoittaa. Millä keinolla niitä lukijoita ja mainostajia hankitaan? Pääseekö tällä ihan julkkikseksi asti?
Palasin haavemaailmastani takaisin luokkaan 223. Kuinka tätä voisi käyttää opetuksessa? Esimerkiksi oppimispäiväkirjan pitäminen edistäisi varmasti oppimista. Itse ainakin huomaan jääväni heti koukkuun bloggaamiseen. Tämähän on kuin päiväkirjaa pitäisi - mitä sitten, vaikka lukijoita ei olisikaan, tämä virkistää mieltä!"
Twiitin päivämäärä oikein, kellonaika ei! :) |
Blogien lisäksi tutustuimme lisäksi myös FB-ryhmiin, Twitteriin ja Instagramiin, mutta arvelimme, että niiden soveltaminen opetustarkoituksiin on melko haastavaa ja vaatii mielikuvistusta. Lukion esittelyyn ja tiedottamiseen ne puolestaan sopivat hyvin.
PS. Blogi on viime aikoina päivittynyt tavanomaista harvemmin, sillä opiskelijat (ja opettajat) ovat olleet kohtalaisen kiireisiä. Jatkossa mukavia tapahtumia kuitenkin riittää runsaasti ja aikaakin bloggaukselle on taas toivottavasti enemmän neljännen jakson aikana.
Teksti Heli ja Sanna, kuvat Sanna