keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Glögijuhla

Perjantaina 19.12 vietimme glögijuhlaa seurakuntakeskuksessa. Juhlaohjelmaan kuului perinteiseen tapaan glögiä ja pipareita, yhteislauluja, erilaisia kilpailuja, videoita, joulupukin vierailu, rehtorin ja kanslistin kukittaminen/lahjojen antaminen sekä opettajien esitys.


Opettajien esitys sai tänä vuonna alkunsa kun toisessa työhuoneessa Heli ja Päivi ideoivat, että esitetään Petteri Punakuono itsekirjoitetuilla sanoilla. Sanoituista hiottiinkin sitten noin viikon ajan opettajainhuoneessa ruoka- ja kahvitaukojen aikana. Lähestulkoon kaikki opettajat osallistuivat sanojen kirjoittamiseen ja sanathan menivät siis näin:

1. Muistat matikan, reaalit, kieletkin varmaan, ja opit musiikin, äikänkin harmaan, mutta oppi tää, sulta usein unhoon jää.

2. Oppilaan tenttipinkka houkuta ei ollenkaan, ollut ei loiste hieno opettajan pollankaan. Haukkuivat toiset silloin tontuksikin pilkaten, tuosta vain saikin silloin rehtorimme aattehen.

3. Kouluvuosi pitkä on, taival valoton. Pikkujoulut mielessään, valon tuovat pimeään…
… Opetkin siitä asti ohjaa läpi kurssien, johtaen riemuisasti luokse valkolakkien.

Erään ruokatunnin aikana välähti sitten idea "pikkujouluosuudesta", jossa tarkoitus oli vähän jammailla eikä pelkästään laulaa. Arvelimme, että tämä olisi opiskelijoille kiva yllätys kesken esityksen. :) Siispä tuumasta toimeen: biisiksi valittiin jo vähän vanha hitti What does the fox say? ja tanssimoveja matkittiin viime vuoden Wanhojen tansseista (tosin heikolla menestyksellä). Käytännön toteutuksen musiikin suhteen toteutti Risto, joka säesti lauluamme pianolla ja sitten jotenkin sai biisinkin soimaan oikeassa kohdassa esitystä.

Tarkoituksenamme oli harjoitella esitystä edellisenä iltana tyky-ruokailun yhteydessä, mutta tämä jäi tekemättä. Olimme toki käyneet esityksen kulun suullisesti läpi: Petri pitää alussa pienen johdantopuheen ja kaivaa taskustaan Petteri Punakuonon näköisen molekyylimallin, sitten jokainen opettaja laulaa oman oppiaineensa oppikirjasta lauluamme, sillä sieltähän ne sanat tietenkin löytyvät (samoin kuin taulukkokirjasta)! Pikkujouluosuudessa kaivelemme puseronsisään etukäteen piilotetut joulukuusenkoristeet esille, nakkaamme tonttulakit yleisön sekaan ja jammailemme kukin omalla tyylillämme. Lopuksi jatkamme laulamista niin kuin mitään pikkujouluja ei olisi ollutkaan. Koko esitys vedettiin sitten "lonkalta" näiden suunnitelmien mukaan ja hyvin meni!


Ilmeisesti tämä opettajien show oli osalle opiskelijoista todellinen yllätys, sillä olimme kuulevinamme muutamia hämmästyneitä kommentteja esityksen jälkeen. Ehkäpä nyt ykkösillekin jo valkeni, että ei opettajat olekaan ihan jäykkiä kalkkiksia (ainakaan koko aikaa). Saapa nähdä mitä pääsemme esittämään penkkareissa! ;) 

PS. Seuraavassa postauksessa kerrotaan Rotaryklubin järjestämästä Ryla-kurssista.

Kuvat Sanna ja Christiina, teksti Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...