perjantai 3. huhtikuuta 2015

Ajatuksia ekasta lukiovuodesta

Kevät lähestyy ja kouluvuosi alkaa pikku hiljaa lähestyä loppuaan. Pääsiäisloman jälkeen nimittäin alkaa tämän vuoden viimeinen eli viides jakso.

Ykkösille tämä ensimmäinen vuosi on varmasti ollut mieleenpainuva, sillä aloitimme opiskelun lukiossa. Vuoden alussa koimme nahkiaiset. Alkuvuodesta koulun aula oli remontissa, emmekä vielä nähneet koulua koko komeudessaan. Onneksi saimme aulan käyttöön ja siellä voikin nyt viettää aikaa.Wanhojen tanssien aikaan saimme katsoa, kuinka kakkoset pyörähtelivät Kuhmo-talon lavalla ja aloimme itse pohtia, ketkä meistä ensi vuonna tanssivat.

Muutosta entiseen verrattuna olivat pidemmät 75 minuutin oppitunnit ja läksyjen määrä. Aikaa saa käyttää kotona enemmän läksyihin. Myös lukion omatoimisuus, siis se, kuinka paljon pitää itse tehdä, oli muutos, koska lukiossa opiskelija vaikuttaa omaan opiskeluunsa enemmän kuin aiemmin.

Myös oppiaineet muuttuivat hieman, kun vaihdoimme lukioon. Uusina aineina nimittäin tulivat psykologia ja filosofia. Niissä on paljon käsitteiden opettelua, mutta ei niitäkään mahdotonta ole oppia. Kielistä voi valita saksan, ranskan tai venäjän ja saksan ryhmä saatiinkin kasaan. Saksaa on ollut mukava opiskella ja sekä tunnit että ryhmäkin ovat mukavia. Muuten kielten opiskelu on ollut haastavampaa kuin peruskoulussa: sanastot alkavat vaikeutumaan ja kaikki aikaisemmin opeteltu pitäisi vielä muistaa. Äidinkielen opiskelu koostuu suurimmaksi osaksi kirjoittamisesta.

On ollut hieman outoa, että joissakin aineissa opettajat jo nyt muistuttuvat tulevista yo-kokeista. Toisaalta ne on hyvä muistaa ja niitä on hyvä miettiä jo etukäteen, ettei sitten tule paniikki. Käsittääkseni meidän ikäluokan pitää tehdä joitakin yo-kokeita sähköisesti. Ajatus on outo, mutta eiköhän siitäkin sitten tulevaisuudessa selvitä!

Yksi ihanimmista asioista on ollut koulun ilmapiiri. Se on todella hyvä ja kannustava ja saa oppilaat viihtymään koulussa. Jo pelkästään ilmapiirin takia itse en ainakaan ole katunut lukioon tuloa!

Teksti Christiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...