sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kakkosten opintomatka 7.4 - 9.4.

Lähdimme 7.4 aamun sarastaessa matkaan A. Kyllösen bussilla, päämääränämme ensin Kuopio, sen jälkeen Jyväskylä, ja viimeisenä Helsinki. Kuopiossa kävimme vierailemassa Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella. Pääsimme kuuntelemaan entisten Kuhmon yhteislukiolaisten ja parin muun opiskelijan esittelemänä, mm. farmasiaa, yhteiskuntatieteitä, hammaslääketiedettä ja lääketiedettä, sekä ravitsemustiedettä. 


Kuopiossa ruokailun jälkeen matkamme jatkui Jyväskylän yliopistoon, jossa jakaannuimme kahteen eri ryhmään. Toiset lähtivät kuuntelemaan esittelyä musiikinlaitoksesta ja toiset kasvatustieteistä. Jyväskylästä matkamme jatkui Helsinkiin, jossa pääsimmekin heti jakaantumaan hotellihuoneisiin ja viettämään vapaa-aikaa loppuillaksi!


Keskiviikkoaamu aloitettiin Helsingin musiikkitalolta, jossa saimme kattavan kierroksen ja paljon tietoa mm. sen eri saleista. Pääsimme tutustumaan samalla hieman Sibelius-akatemian tiloihin. Myöhemmin päivällä kävimme Suomen Pankin rahamuseossa, jossa kuulimme paljon rahan historiasta. Kuhmon lukion entinen kasvatti Juha Kilponen, joka toimii nykyään Suomen Pankin rahapolitiikka- ja tutkimusosaston toimistopäällikkönä, valaisi meitä Suomen taloudellisesta tilanteesta kierroksen aikana.

Veimme vierailukohteisiin kuhmolaisia herkkuja Kaesan kotileipomosta!
Juha Kilponen
Syötyämme Helsingin yliopistolla matkamme jatkui Aalto-yliopiston eri korkeakouluihin. Osa ryhmästä lähti tutustumaan kauppatieteisiin ja osa teknilliseen puoleen. Kauppatieteiden yksikössä pääsimme tutustumaan jopa opiskelijoiden "oleskelu"-tiloihin, joissa näimmekin useita opiskelijoita työskentelemässä. Aalto-yliopiston vierailujen jälkeen alkoi vapaa-aika ja monet käyttivät sen varmasti shoppailuun, syömiseen, kavereiden kanssa oleiluun sekä levähtämiseen pitkän päivän jälkeen!


Viimeisenä aamuna päämääränämme oli Helsingin yliopisto ja sen Pohjois-Pohjalainen osakunta! Saimme kuulla kattavasti valtiotieteistä, teologiasta, humanistisista tieteistä ja kielten opiskelusta siellä, ja oikeustieteellisestä. Meille kerrottiin paljon myös Pohjois-Pohjalaisesta osakunnasta, eli eräänlaisesta ryhmästä, jossa on yliopiston opiskelijoita Suomen pohjoisemmasta osasta, eli me kainuulaisetkin voisimme liittyä siihen, mikäli Helsingin yliopistoon päätyisimme! Syötyämme Helsingin yliopistolla jakaannuimme vielä hetkeksi ympäriinsä, toiset lähtivät vielä mm. ostoksille, toiset vierailivat Ateneumissa ja toiset Kiasmassa. Matka kotia kohti alkoi ryhmäkuvan jälkeen!


Matka oli kaikin puolin mukava ja onnistunut. Saimme laajan tietopaketin eri tutkinnoista ja kulttuurikohteista, ja niiden lisäksi vapaa-aikaakin oli riittävästi. Reissun aikana ainakin omat urahaaveet vain vahvistuivat, ja esimerkiksi käsitys yliopistosta muuttui kokonaan! Tuleville vuosikursseille voin suositella opintomatkaa lämpimästi!

Teksti: Anni kuvat: Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...