perjantai 22. tammikuuta 2016

Lukion aakkoset, osa 1 (A-J)

Abit

Lukion kolmannella luokalla olevat, koulumme vanhimmat oppilaat, jotka pian jättävät koulumme ja siirtyvät elämässään eteenpäin uusiin opinahjoihin ja uusia haasteita kohti.

 

Blogi

Kuhmon yhteislukio on yksi niistä Suomen kouluista, jolla on oma blogi. Kuten blogin biokin jo kertoo, blogia päivitetään mediaryhmän, oppilaskunnan hallituksen ja toisinaan alumnien toimesta. Koulumme löytyy myös muualta sosiaalisesta mediasta; Twitteristä, Facebookista ja Instagramista.

Celsius

Viime aikoina Kuhmon lämpötila on lämpimän sijaan ollut hieman viileähkö ja toisina päivinä on joutunut jopa miettimään talvitakin käyttöönottoa. Penkkarit lähestyvät kovaa vauhtia ja toivonkin sään lämpenevän jälleen lähes kesäisiin -15°C lukemiin, ettei hienoja penkkariasusteita tarvitsisi peittää takeilla. Tarinat kertovat, että parhaimmillaan abit ovat menneinä vuosina joutuneet auton lavalle -37,5°C lämpötilan höyrystäessä heidän hengitystään...


 

Diplomi-insinööri

Miksi ihmeessä valita pitkä matematiikka? Tämä kysymys askarruttaa monia ihmisiä, eivätkä itse pitkän matematiikan opiskelijatkaan tiedä kyseiseen kysymykseen vastausta. Kuka pitkää matematiikkaa oikeasti tarvitsee (pitkän matematiikan opettajan lisäksi)? Tämä on toinen visainen kysymys, johon kukaan ei ole vielä tähän päivään mennessä pystynyt vastaamaan. Tähän kuitenkin tulee nyt muutos, sillä olemme tehneet tylsyyttämme asiasta tutkimuksen. Tutkimuksen mukaan pitkää matematiikkaa tarvitsevat myös diplomi-insinöörit.

Ensimmäisen vuoden opiskelijat

Ensimmäisen vuoden opiskelijat, eli ykköset, ovat viimeisimpiä kouluumme tulleita oppilaita. Ilman ykkösiä ei tulisi kakkosia, eikä myöskään abeja. He myöskin tulevat määrittämään sen, kuinka hyvin lukiomme pärjää tulevaisuudessa valtakunnallisella tasolla yo-kirjoituksissa. He ovat ne, joiden käsiin lukion ja sen tulevaisuuden jätämme.


Fokus

Fokus tarkoittaa matematiikassa polttopistettä. En nyt kuitenkaan puhu siitä, vaan tulevien ykkösten uudesta oppikirjasta. Tulevat ykköset nimittäin saavat käyttöönsä uuden kirjasarjan ruotsin opiskeluun. Me nykyiset lukion opiskelijat saamme vielä tyytyä vanhoihin kirjoihin.

Glögijuhla

Glögijuhlaksi kutsumme vuosittain joulun alla vietettävää juhlaa, joka tunnettaneen paremmin kouluissa nimellä joulujuhla. Glögijuhlaan sisältyy mm. musiikkia, opettajien oma esitys ja Joulupukin vierailu.


Hyppytunnit

Hyppytunneilla voit tehdä läksyjä/muita tehtäviä tai lukea lehtiä tai kirjoja.


Tai sitten vain istua sohvalla, räplätä puhelinta tai tietokoneita ja ryystää kahvia.

 

Insights

Eli suomennettuna oivalluksia. Oivalluksia lukiolaiset saavat päivittäin oppitunneilla ymmärtäessään uusia asioita. Ensi vuonna aloittavat ykköset saavat myös toisen uuden kirjasarjan käyttöönsä. Kirjasarjan nimi on, kuten arvata saattaa, Insights. Nokkelimmat varmaan myöskin päättelivät jo kirjasarjan olevan tarkoitettu englannin opiskeluun.

Jatko-opinnot

Vaikka niin toivoisimmekin, (opettajien onneksi) lukio ei voi jatkua ikuisesti. Kolmas vuosi koittaa pian ja useimmat jatkavat kolmannen vuoden jälkeen tietään kohti jatko-opintoja. Kirjoitettavat aineet kannattaa valita sen mukaan, mitä tulee tarvitsemaan jatko-opinnoissaan. Mikäli paniikki iskee, eikä sinulla ole mitään havaintoa jatko-opinnoistasi, voit esittää avunhuutosi koulumme opolle, joka auttaa sinua eteenpäin.

Jatkoa aakkosille seuraa lähiaikoina...stay tuned!

Teksti ja kuvat: Joni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...