torstai 28. tammikuuta 2016

Lukion aakkoset, osa 2 (K-S)

Kahvikone

Se laite, joka tihkuu tätä jumalaista, voimaa antavaa nestettä, nimeltä kahvi. Kahvikone on kaikkien opiskelijoidemme käytössä ja kahvin hankkiminen siitä on suht edullista; vain 0,50 euroa tasan reikä reikä/kuppi. Joulun alla kahvikoneen luo voi ilmestyä myös glögiä ja joskus kahvikoneelta voi löytää jopa kaakaota. Mikä parasta, kahvikoneen tuotot menevät oppilaskunnan hallituksen kassaan, josta ne käytetään erillaisiin tempauksiin.

Läksyt

Kyllä, myös lukiossa saa läksyjä. Ei, sinun ei tavitse lukea kolmea kirjaa latinan kielellä ja kirjoittaa viittä esseetä seuraavan päivän tunnille. Yläasteeseen verrattuna kotitehtäviä voi tulla jopa vähemmän. Tehtävät toki ovat hieman haasteellisempia, mutta eivät ylitsepääsemättömiä. Eli sinun ei tarvitse osata käsittämättömiä, vaikeita ja muinaisia kieliä pärjätäksesi. Poikkeuksena kielten ja pitkän matematiikan kotitehtävät...

Musikaali

Kerran kolmessa vuodessa toteutettava projekti, joka valmistuttuaan esitetään Kuhmo-talon Lentua -salissa. Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus osallistua musikaaliin joko näyttelijänä/tanssijana tai soittajana/laulajana. Tämä on yksi niistä koulumme hienouksista, jota ei kannata jättää väliin. Seuraavan kerran musikaali esitetään tänä vuonna huhtikuussa. Vielä noin kolme kuukautta aikaa harjoitella...

Nahkiaiset

Nahkiaisiksi kutsumme tätä "riittiä", jonka avulla ensimmäisen vuoden opiskelijoista tulee virallisesti koulumme ykkösiä. Nahkiaisissa palautamme ykköset myös takaisin maan pinnalle; he eivät enää ole koulun vanhimpia ja mahtavimpia. Se aika on ykkösillä vasta edessäpäin. Riitin sisältö riippuu täysin siitä, mitä ykkösiä mahtavammat kakkoset ovat keksineet ykkösten pään menoksi ja kuinka paljon koulu on valmis luovuttamaan rahojaan tarvikkeisiin. Tässä havainnollistavaa kuvaa viime vuoden nahkiaisista.


Kuvasta päätellen nahkiaisissa olisi kyse ykkösten nöyryyttämisestä, mutta sitä tämä ei kuitenkaan ole. Sen voin allekirjoittaa itsekkin nahkiaisissa ykkösen asemassa olleena. Tapahtuma on paljon enemmän hauska kuin nöyryyttävä. Uskon suuresti nahkiaisilla olevan myös ryhmähenkeä kohottava voima. Tämä on myös yksi niistä tapahtumista, jossa kannattaa olla mukana.

Oppilaskunnan hallitus

Oppilaskunnan hallitus on se taho, joka pitää oppilaiden puolia mm. pitämällä pystyssä kahvikonetta ja järjestämällä ohjelmaa eri tapahtumiin. Joka vuosi oppilaskunnan hallitukseen valitaan uusia jäseniä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden joukosta koulustamme poistuneiden tilalle. Oppilaskunnan halituksessa vaikuttamisesta saa myös kurssin (vink vink).

Petteri Punakuono

Monet luuleva Petteri Punakuonon asustavan Korvatunturilla, mutta todellisuudessa Petteri kuitenkin asustaa Kuhmon yhteislukion tarvikevarastossa, josta se glögijuhlan jälkeen lähtee pukin mukaan jakamaan lahjoja maailman lapsille. Muina aikoina Petteri ulkoilee koulun piha-alueella, lukee aulassa lehtiä hyppytunnilla olevien kanssa (ks. kohta H), kuuntelee tarvikevaraston viereisen luokan opetusta ja tarvittaessa avustaa kemian opinnoissa kiinnittämällä vetyatomin nenänsä päähän ja esiintymällä propanolina.


Quizlet

Kuka? Mikä? Voit kirjoittaa sanat ja niiden suomennokset tai selitykset kyseiselle sivulle quizlet.com ja opetella sanat sivun avulla. Voit tehdä itsellesi sanakokeen satunnaisilla sanoilla, voit luoda itsellesi "kortit" joiden toisella puolella lukee opeteltava sana ja toisella sanan selitys tai suomennos. Voit myös pelata sanoilla yhdistyspeliä, jossa sinun täytyy etsiä sanalle vastike. Sivu voi myös kysellä sinulta sanoja yksitellen. Sivun avulla voit myös harjoitella sanojen kuuntelua. Lyhyesti sanottuna Quizlet.com on hyvä apuväline esimerkiksi kielten kokeisiin harjoitellessa.

Ruoka

Yksi välttämättömistä asioista. Ruokaa saamme paikallisen yläasteen ruokalasta, joka on vain muutaman hassun metrin päässä lukiostamme. Lukiolaisille on varattu oma ruokailuaikansa, joten ruokalassa riittää tilaa sekä ruokaa. Ruokailulle on varattu aikaa 35 minuuttia keskeltä 10.55 alkavaa oppituntia, joka yleensä riittää hyvin.

Siistijät

Vaikka koulumme opiskelijat ovatkin elävä esimerkki siitä, mitä sanat siisti ja sottaamaton tarkoittavat, on kuitenkin hyvä, että koulumme käytävillä liikkuu siistijöitä aamuisin, päivisin ja iltaisin. Siistijät pitävät päivittäin huolta koulumme viihtyisyydestä siivoamalla pois niitä vähäisiä jälkiä, jotka opiskelijamme jättävät jälkeensä viettäessään päivänsä lukion tiloissa.


Aakkosten viimenen osa julkaistaan lähiaikoina...

Teksti ja kuvat Joni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...