keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Wanhat 2016

Viime perjantaina 19.2. lukiomme kakkosten pitkä harjoittelu ja odotus palkittiin, kun vihdoin ja viimein koitti kauan odotettu Wanhojen tanssipäivä. Tansseja alettiinkin harjoitella jo joulukuussa, joten takana oli vajaan kolmen kuukauden harjoitteluputki.

Ryhmäkuva Wanhoista otettiin ennen päivänäytöstä

Monen tytön päivä alkoi kampaajalla jo varhain. Jo ennen päivänäytöstä muutama pari sai esittää tansseja järjestetyillä vierailuilla. Kaikki tanssijat kerääntyivät Kuhmo-talolle ennen kahtatoista ja kello 12.15 alkaneessa päivänäytöksessä kaikki pääsivätkin tanssimisen makuun. Päivänäytös meni kaikkiaan hyvin, huolimatta pienistä mokista, mutta ne eivät tunnelmaa latistaneet.


Päivänäytöksen jälkeen me Wanhat kävimme kahvittelemassa Tuupalan ruokalassa, jonne ykköset olivat leiponeet kaikenlaisia herkkuja. Muutama ykkönen toimi myös tarjoilijana, joten pöytääntarjoilu oli mahdollista, ja tätä mahdollisuutta kakkoset käyttivätkin ahkerasti. Myös opettajia löytyi kahvittelemasta kakkosten kanssa.

Ernesti Komulainen ja Antti Pulkkinen pitivät puheen naiselle iltanäytöksessä.

Tangon taikaa

Wanhojen itse suunnittelema oma tanssi


Kahvittelun jälkeen meille jäi aikaa valmistautua päivän kohokohtaan eli iltanäytökseen. Jännitystä oli havaittavissa näytöksen lähetessä, mutta yhtä paljon kaikki taisivat olla myös innostuneita. Yleisön istuuduttua upeaan Lentua-saliin tanssijat järjestäytyivät poloneesi-jonoon ja valmistautuivat nauttimaan illasta, vaikka sitten jännityksen kera.

Wanhat tanssivat omaistensa kanssa iltanäytöksen lopuksi.

Esitettäviä tansseja oli kymmenen ja ne olivat (järjestyksessä) poloneesi, avaustanssi, Cicapo, kehruuvalssi, Virginia Reel, Lambeth Walk, Salty Dog Rag, tango, Wanhojen itse suunnittelema oma tanssi sekä Wienervalssi. Iltanäytöksessä Ernesti ja Antti pitivät myös puheen naiselle, joka sai niin tanssijat kuin yleisönkin nauramaan.

Wienervalssin jälkeen Wanhat saivat perinteisesti hakea ihmisiä yleisöstä tanssimaan.Wanhojen päivän sanotaan olevan ikimuistoinen ja sitä se todellakin oli! Itse ainakin tulen muistamaan tämän päivän ja sen onnistumisesta on kiittäminen monia: kaikkia tanssijoita, Arrigo Blomia ja hänen johtamaansa, hienosti soittanutta Kuhmon Puhallinorkesteria ja Jousiorkesteri Rondoa sekä tietysti tanssit ohjannutta Tom "Tomppa" Sandströmia, joka hoiti homman kotiin kunnialla.

Teksti Christina, kuvat Sanna ja Roosa S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...