perjantai 9. syyskuuta 2016

Nahkiaiset 2016

Tänä vuonna saatte kuulla nahkiaisista ykkösten näkökulmasta.

Nahkiaiset järjestettiin torstaina 1.9. Ennen nahkiaisia joillakin ykkösillä pyöri päässä ajatus siitä, onko itsensä palelluttaminen ja nolaaminen sadesäässä kokemuksen arvoista. Meitä saapui paikalle onneksi sankka joukko, joten kenenkään ei tarvinnut olla yksin.


Nahkiaiset alkoivat perinteitä kunnioittaen Kuhmon torilta, jossa meille jaettiin jätesakit ja vaipat. Myös kasvomme saivat sotamaalaukset koristukseksi. Tutorit olivat varustautuneet kruunuin ja sateenvarjoin.

Aluksi meidät laitettiin kuntoilemaan. Ohjelmaan kuului esimerkiksi kyykkyhyppyjä, punnertamista, X-hyppyjä ja kyykkäämistä. Sen jälkeen saimme leikkiä Piiri pieni pyörii -laulun tahtiin ja loikkia lätäköissä. Seuraavaksi pääsimme lavalle lausumaan nahkiaisvalan, näyttämään laulutaitojamme, sekä ylistämään kakkosia. Lisäksi saimme palvoa mahtavia kakkosia vesisuihkun ja kananmunien uhalla.

Sitten alkoi matkamme lukiolle. Jalkamme teipattiin parin kanssa yhteen. Koko matkan lauloimme ylistyslaulua kakkosille.

Ilmeistä päätellen matka oli hulvaton.

Lukiolla saimme seisoskella hetken ulkona ja tanssia Pää, olkapää, peppu -tanssia. Lisäksi saimme keinua Antti Tuiskun Keinutaan-tahtiin. Sitten meidät jaettiin noin neljän hengen ryhmiin. Vaipat vedettiin silmille ja tehtävärata sai alkaa. Meidät johdatettiin sisälle.


Ensimmäisellä etapilla vastassa oli saavi, jonka sisältö on edelleen arvoitus. Saavista piti etsiä kaksi kolikkoa. Sen jälkeen meitä kuljetettiin eri puolilla koulua.


Jossain vaiheessa vastassa oli esterata, jossa oli erilaisia ylitys-, alitus-, ja kiertoesteitä.


Radan loppuvaiheilla saimme uudet kasvonaamiot. 


Viimeisenä etappina oli sali. Salissa meidät oli jaettu ryhmiin suorittamaan erilaisia kilpailuja. Niiden sisältö jääköön kuitenkin salaisuudeksi.

Nahkiaiset olivat mukava kokemus, emmekä usko, että ketään kaduttaa päätös tulla mukaan. Muistelemme nahkiaisia lämmöllä. Joukostamme löytyy varmasti  monta innokasta järjestäjää ensi vuoden nahkiaisiin.

Teksti Mila ja Justiina 16B, kuvat Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...