tiistai 18. huhtikuuta 2017

Kuhmolaisnuorten yrittäjyyskurssille puhuja talouselämän huipulta

Kuhmon lukiossa ensi loka- ja marraskuussa järjestettävän yrittäjyyden ja johtamisen kurssin valmistelut etenevät hyvää vauhtia. Luvassa on mielenkiintoinen ja tasokas koulutuspaketti, josta saa valinnaisen kurssin suorituksen. Yksi kurssin puhujista on Kuhmon yhteislukiosta vuonna 1987 ylioppilaaksi kirjoittanut taloustieteiden tohtori Juha Kilponen.

Taloustieteiden tohtori, Suomen Pankin ennustepäällikkö Juha Kilponen tulee puhujaksi rotaryklubin järjestämälle nuorten yrittäjyyskurssille. Kuva on syksyllä 2014 pidetyltä yrittäjyyskurssilta. 

Juha työskentelee tällä hetkellä Suomen Pankin ennustetoimiston päällikkönä. Ennustetoimisto vastaa Suomen talouden seurannasta ja ennustamisesta. Juha on ollut myös mukana Suomen taloutta ennustavan Aino-mallin kehittämisessä.

Kun siis tiedotusvälineet kertovat Suomen Pankin ennusteita ja tilannekatsauksia maamme taloudesta, on mukava tietää, että niiden tekemisessä on kuhmolaisperäistä osaamista!

Kuhmossa Timoniemellä syntyneellä ja varttuneella Juhalla on hyvät muistot kotikaupungista. Yhteydenpito kotiin on tiivistä. Esimerkiksi syksyisin veri vetää Kuhmoon metsälle. Myös metsien hoitaminen yhdessä isä-Kaarlon kanssa tarjoaa sopivaa rentoutusta.

Juha valmistui taloustieteen maisteriksi Joensuun yliopistosta vuonna 1992. Hän on opiskellut myös ulkomailla, Saksassa Kielissä ja Italiassa Firenzessä. Taloustieteen tohtoriksi Juha väitteli Firenzessä toimivassa Euroopan yliopistoinstituutissa.

Juha on toiminut myös vierailevana tutkijana Cass Business Schoolissa Lontoossa ja Euroopan keskuspankin tutkimusosastolla sekä työskennellyt Euroopan rahoitusvakausvälineen palveluksessa.

Kansainvälisyys on antanut Juhalle paljon. Siksi hän haluaa kannustaa nuoria katsomaan maailmaa avarasti ja ennakkoluulottomasti ja tarttumaan rohkeasti eteen tuleviin mahdollisuuksiin.

Yrittäjyys- ja johtajuuskurssin vastuullinen järjestäjä on Kuhmon Rotaryklubi ry. Kurssin keskeisenä tavoitteena on rohkaista nuoria yrittäjyyteen ja johtajuuteen. Koulutuksen aikana opiskellaan muun muassa esiintymistä, henkilöstöjohtamista, tiimityötä sekä työkokousten pitämistä. Kurssiin sisältyy myös projektityön opiskelua.

Kurssi on maksuton. Osallistujille tarjotaan täysinä päivinä lämmin ateria, välipaloja sekä yhteiskuljetus Lentuville ja majoitus siellä.

Koulutuspäivät:

- Perjantaina 6.10.2017 klo 16 – 16.45, alkuinfo

- Perjantai 13.10.2017 klo 15.30 – 19.00

- Lauantai 14.10.2017 klo 9 – 16.40

- Perjantai 3.11.2017 klo 16 – 16.45, projektitehtävien valmistelu

Edellä olevat opetusjaksot ovat lukiolla, luokka 223.

- 17. – 18.11.2017 perjantai 17.11. lähtö klo 15 lukion paikoitusalueelta Lentuville, jossa yöpyminen. Kurssi päättyy lauantaina klo 14. Kuljetus Kuhmon keskustaan lähtee klo 14.15.

Teksti ja kuvat: Ryla-asiamies Tuulikki Huusko, Kuhmon Rotaryklubi ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...