keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Tavanomainen koulupäivä

Useimmiten koulupäivät alkavat kahdeksalta, tosin on poikkeuksiakin. Torstaisin alkaa aina 09:25, joten jos on tiukka jakso ja kaikki päivät alkavat kahdeksalta niin on edes yksi aamu viikossa, jolloin saa nukkua hieman pidempään.

Jos menen kahdeksaksi kouluun niin herään puoli seitsemältä tai seitsemältä ja valmistaudun kouluun. Yleensä pyöräilen koulumatkat.

Oppitunti kestää 75 minuuttia ja kuluu yleensä tosi nopeasti. Tuntien välillä on yleensä 5-10 minuutin tauot, jolloin saa hengähtää ennen seuraavaa tuntia. Tauot saa viettää sisällä esimerkiksi sohvilla istuen tai odottaen luokan ulkopuolella.


Normaalisti ruokailu on 11:30 aikoihin. Siihen mennessä on jo tosi kova nälkä kun aamulla syö jo joskus seitsemän aikaa aamupalaa. Me käymme tällä hetkellä syömässä oppimiskeskuksella kun Tuupalan koulun ruokala on remontissa. Syömiseen on aikaa n. 35 minuuttia, joka on ihan riittävästi.

Jos on koko päivä koulua (8:00-15:30), niin kannattaa ottaa mukaan jotain välipalaa sillä iltapäivällä alkaa olemaan jo kova nälkä viimeisien tuntien aikana. Itse olen huomannut, että erityisen tärkeä on myös vesipullo. Keho tarvitsee vettä ja tuntuu että pääkin toimii paremmin kun juo vettä ja ei tule nestehukkaa.


Hyppytunteja on lähes päivittäin, jos ei ole tiukka jakso menossa. Niitä saa viettää ihan missä itse haluaa. Voi joko mennä kuntosalille tai tehdä läksyjä ja muita kouluhommia koululla tai voi vaikka mennä kotiin. Itse yleensä olen kotona tai koululla.

Koulun jälkeen syön heti ruokaa ja juon kahvia niin jaksan paremmin tehdä kouluhommia. Illat menee viikolla pitkälti koulutöiden parissa.
Jotta aivot ei mene ihan solmuun kouluhommista ja yöllä nukuttaisi paremmin, niin käyn lenkillä iltaisin koirien kanssa. Tärkeää on muistaa mennä aikaisin nukkumaan, että jaksaa koulussa. Muistakaa siis nukkua tarpeeksi. Into näyttää tässä teille mallia!


Teksti ja kuvat Kaisa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...