maanantai 29. tammikuuta 2018

Uusia kursseja: luonnontieteiden työkurssit

Tänä lukuvuonna meillä oli uusina kursseina tarjolla ensimmäistä kertaa puolikkaat työkurssit fysiikassa ja kemiassa. Työkursseilla oli tavoitteena syventää osaamista ja ymmärtämistä kokeellisten töiden avulla. Kun asioita kokeilee käytännössä, ne jäävät paremmin mieleen kun pelkästään kirjasta lukemalla.

Työkurssilla käytetään asianmukaisia suojavarusteita, kuten takkeja ja suojalaseja. Tehtävät tehdään ryhmätöinä.


Kemian työkurssilla kirjasimme tulokset kaikkien nähtävillä ja saatavilla olevaan Excel-taulukkoon. Näin saimme heti vertailtua tuloksia muiden ryhmien vastaaviin ja pystyimme löytämään selvästi virheelliset tulokset.

Ryhmä työskenteli tunneilla varsin innokkaasti ja kaikki töihin liittyvät laskutkin saatiin kurssin aikana laskettua. Ryhmällä oli myös varsin tieteellinen ote työskentelyyn, koska he halusivat parantaa kahden työn tuloksia tekemällä mittaukset uudelleen. Muuttamalla vähän koejärjestelyjä aloimmekin saada kelvollisia tuloksia. Tämä opetti tieteellisestä tutkimuksesta varmaankin enemmän kuin se, että olisimme ehtineet tehdä useamman työn.

Eräässä työssä pyrimme määrittämään maissinjyvän halkeamispainetta soveltamalla ideaalikaasun tilanyhtälöä. Kuvassa olevia popcorneja ei siis ollut tarkoitettu syötäväksi. :)


Työkurssit ovat fysiikan ja kemian soveltavia kursseja ja ne arvioidaan suoritusmerkinnällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...