maanantai 17. helmikuuta 2020

Tulossa toukokuussa: toisen vuosikurssin opintomatka

(Päivitetty maaliskuussa: Koronan takia nämä suunnitelmat siirtyivät syksyyn 2020)

Kuhmon yhteislukion toisen vuosikurssin opiskelijat tekevät joka vuosi perinteisen opintomatkan, jonka aikana tutustutaan erilaisiin korkeakouluopiskelun mahdollisuuksiin. Matka kuuluu lukiomme opinto-ohjauksen toiseen kurssiin, jonka teemana ovat jatko-opinnot, työelämä ja yrittäjyys.

Kuva muutaman vuoden takaa Kuopiosta

Opintomatkalle lähdetään tänä keväänä toukokuun alussa, ja opintokohteina ovat Jyväskylän ja Tampereen korkeakoulut, Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto. Lisäksi opintomatkalla tutustutaan eduskunnan työhön kansanedustaja Tuomas Kettusen vieraana.

Toukokuun opintomatka on kolmepäiväinen reissu, ja päivät ovat pitkiä. Aamuvarhaisella ajamme bussilla kohti Jyväskylää, missä tutustumme yliopiston opintotarjontaan ja ruokailemme yliopiston ravintolassa. Jatkamme lounaan jälkeen Tampereelle, missä tutustumme kaupungin opiskelupaikkoihin. Jatkamme vielä illaksi Helsinkiin ja majoitumme keskustan hotellissa.

Seuraavana päivänä jalkaudumme tutustumaan Helsingin yliopistoon, Kiasmaan ja Eduskuntataloon Tuomas Kettusen vieraana. Ruokailemme keskustassa yliopiston lounasravintolassa. Pääsemme katsomaan täysistuntoa ja jututtamaan kansanedustajaamme ajankohtaisista poliittisista asioista. Eduskuntavierailun jälkeen saamme nauttia vapaa-ajasta Helsingin keskustassa.

Viimeisenä Helsingin päivänä suuntaamme Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle. Tutustumme mm. kauppatieteiden, teknisten tieteiden ja taiteiden opiskeluun. Nautimme lounaan Otaniemen opiskelijaravintolassa ja lähdemme kotimatkalle kohti Kuhmoa. Tavoitteena on, että jokainen opiskelija on saanut tietoa opiskelusta, eri aloista, kansanedustajan työstä, nähnyt maailmaa Kuhmon ulkopuolella ja ottanut kenties ensimmäisiä askelia itsenäisesti isolla paikkakunnalla.

Myöhemmin abivuonna opiskelijat pääsevät tutustumaan Kajaanin, Oulun, Kuopion ja Joensuun opintotarjontaan. Lukiomme tarjoaakin kattavasti eri aloihin ja opiskelupaikkakuntiin tutustumista, jotta olisi helpompaa valita itselleen tulevaa uraa lukion jälkeen.

15AB Helsingissä muutama vuosi sitten
Kuvat ja teksti: Päivi K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...