tiistai 4. helmikuuta 2020

Opiskelu Tutorhousen kautta

  大家好, 你好吗? 


Kuhmon yhteislukion lyhyiden vieraiden kielten valikoimaa täydentävät Tutorhousen kielikurssit, jotka ovat opiskelijoillemme ilmaisia (koulun kustantamia). Tutorhousen kautta voi opiskella espanjaa, japania, venäjää ja kiinaa. Opettajina toimivat koulutetut opettajat ja tunnit ovat netin välityksellä.

Tunneille on helppo siirtyä SanomaPron oppimisympäristöstä ja ohjeet ovat yksinkertaiset. Tuntien aikataulut näkyvät usein SanomaPron vanhassa oppimisympäristössä, mutta tunnit ovat yleensä iltaisin koulun jälkeen kotona tai koululla ja kestävät noin 75 minuuttia.

Itse alotin 2019 syksyllä kiinan opiskelun Tutorhousen kautta. Aluksi vähän jännitti minkälainen ryhmä meillä on, mutta ryhmä oli tosi mukava ja kaikki tulivat toimeen hyvin. Ryhmässä oli noin kymmenen oppilasta sekä suomea ja kiinaa puhuva opettaja. Tunneilla olen saanut oppia monia hyödyllisiä asioita, kuten 我十六岁,我正在学习汉语。


Kielenä Kiina on mielestäni kiehtova ja erilainen. Kiinan kieltä ei ehkä ole helpoin oppia, mutta jos on kiinnostunut kielestä suosittelen kokeilemaan. Tunneilla harjoiteltiin ääntämistä ryhmissä ja kirjoittamista ''pinyinien'' avulla, myös kirjasta tehtiin tehtäviä. Kursseilla käytetään ''Zou Ba!'' (走吧!) eli ''mennään'' nimistä kirjaa. 1-kurssilla käsiteltiin tervehdyksiä, toivotuksia ja hyödyllistä sanastoa, jota voisi tarvita sosiaalisissa tilanteissa.

Tunneilla käytössä oleva kirja.

Jokaisen kurssin lopussa pidetään aina isompi koe. Kokeessa ja tunneilla olisi tarpeellista olla oma tietokone (kamera ja mikki), kuulokkeet ja hyvä nettiyhteys. Kokeen tehtävät ovat monipuolisia ja laajoja, pinyin tehtävistä kääntämistehtäviin. Kokeet suoritetaan myös netissä opettajan valvonassa, joten kamera ja mikki pitää olla päällä. Tunneilla annetaan selkeät ohjeet kokeessa toimimiseen.

Mikäli siis harvinaisemmat kielet kiinnostavat, Tutorhousen kautta opiskelu on hyvä vaihtoehto!

Teksti ja kuvat Pinja P..     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...