perjantai 4. maaliskuuta 2022

Elämyspäivä 2.3.2022

Keskiviikkona 2.3. vietimme koko lukion väen yhteisen elämyspäivän Vuokatissa. Ajatuksena oli tarjota nuorille virkistystä arkisen aherruksen keskelle kokeilemalla jotain sellaista, mitä monikaan ei ollut aiemmin kokeillut. Päivä oli osa Kuhmon Rotaryklubin Ryla-koulutusta sekä liittyi myös lukion kv-projektiin, jossa yhtenä teemana on pakohuoneet. 


Aamulla yhdeksän aikaan lähdimme kohti Vuokattia kahdella bussilla. Bussimatkan aikana käytiin läpi päivän ohjelmaa ja ryhmäjakoa. Ryhmiä oli yhteensä 10, joissa jokaisessa noin kuusi jäsentä, opettaja tai muu aikuinen mukaan luettuna. 


Päivän aikana jokainen ryhmä vieraili pakohuoneessa, ja olimmekin varanneet kaikki Vuokatissa olevat pakohuoneet: Hullujen Siskojen huone ja The Great Escape-yrityksen SuperParkissa sijaitsevat neljä huonetta. Pakohuoneita varten ryhmät oli jaettu osittain toiveiden mukaan ja osittain arpomalla.

Joko ennen pakohuonevierailua tai sen jälkeen oli vuorossa hampurilaisateria tai salaattilounas. Nämä oli tilattu toiveiden mukaan etukäteen ja ruokailuvuorot oli suunniteltu koronaturvallisesti siten, että kaikki eivät olleet paikalla yhtä aikaa.


Pakohuoneiden pulmien ratkomisen lisäksi nuoret tutustuivat myös hauskaan ja jännittävään Megazone-lasertaistelupeliin yhdessä opettajien kanssa. Tämä taisi olla koko reissun kohokohta! 


Lukion rehtori Eila Vilén oli hyvin tyytyväinen päivän antiin.
– Innostus oli lähes käsin kosketeltavaa!


Rotaryklubin edustajan Tuulikki Huuskon mukaan Ryla-koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien johtamis- ja työelämävalmiuksia. Rotaryklubi uskoo, että pakohuoneiden tehtävien ratkominen vahvisti osallistujien ongelmanratkaisu- ja tiimityöskentelykykyjä. Pulmien selvittäminen yhdessä ja yhteiseen tavoitteeseen pyrkiminen vie tuloksiin niin pakohuoneissa kuin elämässä ylipäätään.

Kuhmon Rotaryklubi uskoo, että käynti antaa nuorille valmiuksia vaikkapa kehittää ja aikaansaada konkreettista pakohuoneeseen liittyvää tai muuta toimintaa tai tapahtumia Kuhmossa.

Elämyspäivää / Ryla-koulutusta rahoittivat Rotarypiiri 1385, Kuhmo Oy, talousneuvos, metsätalousyrittäjä Arto Appelgren sekä Kuhmon Rotaryklubi. Bussikuljetus järjestyi rotariveli Jaakko Kyllösen myötävaikutuksella.

Teksti: Sanna Juntunen ja Tuulikki Huusko; kuvat Marita Huotari ja Sanna Juntunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...