keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kuhmosta Thaimaahan töihin

Elisa Korpivuoma, Kuhmon yhteislukion ylioppilas keväältä 2004, työskentelee tällä hetkellä eräässä hotellissa Koh Samuilla, Thaimaassa. Näin Elisa kertoo siitä, kuinka hän päätyi sinne.

Näkymä uima-altaalta

Keväällä 2004 ylioppilaskirjoitusten jälkeen yliopistot ja monenlaiset korkeakoulut olivat mielessä ja pohdin minkä alan opintoihin haluaisin jatkaa seuraavaksi. Kielten opiskelu oli aina vähän kiinnostanut ja sujunut paremmin kuin matemaattiset aineet. Tällä rajauksella keskityin etsimään mahdollisia opiskeluvaihtoehtoja. Savonia-ammattikorkeakoulu tarjosi Matkailun- ja Liikkeenjohdon Koulutusohjelman, jonka kurssivaihtoehdot vaikuttivat mielenkiintoisilta. Päätin hakea opiskelupaikkaa, ja muutin paikan saatuani Kuopioon. Opintoihin kuului matkailua, hotelli- ja ravintola-alan kursseja sekä valinnaisia kieliä. Yrittäjyys, markkinointi sekä taloushallinto liittyivät myös olennaisesti ammattiopintoihin.

Hotellin aula

Kielitaidon ja ammatillisen kehittymisen kannalta Savonia suosittelee, että opiskelija suorittaisi harjoittelun tai osan harjoittelusta ulkomailla ja niinpä tein opiskelukaverini kanssa opintoihini liittyvät pakolliset työharjoittelut Koh Samuilla Thaimaassa. Ensimmäisen työharjoittelun tein paikallisessa hotellissa asiakaspalveluvastaavana. Huolimatta erilaisesta kulttuurista, kielestä sekä ihmisistä, työt sujuivat hyvin ystävällisessä ja asiakaspalvelupainotteisessa maassa. Toisen työharjoittelun tein Koh Samuille rakennetun hotellin perustamiseen liittyvissä tehtävissä. Tein paljon suunnittelu ja tutkimustyötä ja yrityksen perustamiseen liittyvät tehtävät tulivat tutuksi. Töiden ohella tein kenttätutkimusta saarella olleista turisteista opinnäytetyötäni varten.

Hotellihuone

Restonomin tutkinto kesti 3.5 vuotta ja sen saatuani päätökseen tein osa-aikaisia hotelli- ja ravintola-alan töitä Kuopiossa. Uramahdollisuudet Thaimaassa kuitenkin kiinnostivat vielä ja harjoittelusta saatu kokemus poiki työpaikan Sareeraya Villas & Suites hotellissa Koh Samuilla myynnin ja markkinoinnin parissa nimikkeellä Sales & Customer Relationship Manager. Töissä on oppinut paljon hotellin operatiivisen toiminnan suunnittelusta ja johtamisesta, hotellin myynnistä, markkinoinnista, sekä erilaisten tapahtumien järjestämistä - hotellissa järjestetään kuukausittain häitä ja erilaisia illallistapahtumia.

Häät

Häät

Asiakaskunta on kansainvälinen, suurin osa matkailijoista tulee Aasiasta, Australiasta sekä eri Euroopan maista. Kommunikointi tapahtuu englannin kielellä. Töiden ohessa on oppinut myös thaimaan kieltä, sillä suurin osa työkavereista on thaimaalaisia. Töitä Thaimaassa tehdään normaalisti yhdeksän (9) tuntia päivässä, kuusi (6) päivää viikossa. Töitä tehdään siis paljon, mutta tiimihenki on todella hyvä ja työkavereita nähdään usein myös työajan jälkeenkin. Olen ollut töissä Sareeraya Villas & Suites hotellissa nyt lähes kolme (3) vuotta.


Vaaleahiuksinen Elisa kuvassa keskimmäisenä

Työskentely ulkomailla on ollut monin tavoin antoisaa, sillä töiden ohella on oppinut mainiosti tuntemaan uuden kotipaikan kulttuurin, tutustunut paljon uusiin ihmisiin ja saanut kokemusta toimimisesta täysin erilaisissa ympäristössä, mikä on kehittänyt osaamista. Työpaikan etsiminen ulkomailta voi tuntua hankalalta, mutta työtä on kuitenkin aina mahdollista saada ja nykyään jopa verrattain helppoa kun on aktiivinen ja tietää kuinka lähteä liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...