perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kulkemattomilta teiltä - from routes untraveled

Talviloman alkamisen kynnyksellä kävimme Kuhmo-talolla katsomassa tanssiesityksen nimeltään "Kulkemattomilta teiltä - from routes untravelled". "Kulkemattomilta teiltä" on kuhmolaislähtöisen Mikko Hyvösen koreografia. Teos on haave jostakin tuntemattomasta ja uudesta, vielä löytämättömästä. Tanssiryhmä työskentelee yksinkertaisten liikkeiden ja looppien kanssa muuntaen niitä pieniksi tansseiksi, jotka liikkuvat näyttämöltä kaupunkeihin (Kuhmo, Kajaani, Helsinki, New York) ja taas takaisin näyttämölle, tehden julkisista paikoista ja niissä tapahtuvista tilanteista osan esitystä, osan tanssiaan.

Kuvaaja: Lauri Sirén

Videoklippi: Kulkemattomilta teiltä, ote 1

Teoksen nimi liittyy siis lähtemiseen ja matkustamiseen: lähtemiseen pois teatterista, studiosta ja kotoa sekä halusta lähteä liikkumaan paikasta toiseen toimittamaan jotakin, jolla ei näytä olevan päämäärää eikä yksiselitteistä merkitystä. Esityksessä esiintyvät Hyvösen kanssa Janne Aspvik ja myös kuhmolaislähtöinen tanssija Veli-Pekka Majava. Esityksen ensi-ilta oli toukokussa 2012 Kajaanissa.

Kuvaaja: Lauri Sirén

Mikko Hyvönen on Kuhmosta kotoisin oleva tanssija-koreografi, joka on opiskellut Brysselissä. Veli-Pekka Majava, ylioppilas Kuhmon yhteislukiosta vuodelta 2004, on valmistunut tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopistosta Outokummusta ja vaikuttaa nykyään Helsingissä. Veli-Pekka kertoo saaneensa kipinän tanssiin Maija Palsion ja Ritva Kuhan kursseilta kouluaikana Kuhmossa. Ryhmän kolmas tanssija, Janne Aspvik, on valmistunut tanssijaksi teatterikorkeakoulusta ja työskentelee freelancerina Helsingissä.

Artistilämpiössä esityksen jälkeen.

Lisää tietoa esityksestä osoitteesta www.routacompany.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...