maanantai 18. maaliskuuta 2013

Matkalle Ruotsiin?

Ensi lukuvuodelle suunnitellaan matkaa Ruotsiin, erityisesti Uumajaan ja Robertsforsiin. Uumaja on vuonna 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunki ja Robertsfors on Kuhmon ystävyyskunta, joka sijaitsee noin 70 km päässä Uumajasta.

Mikäli matkan rahoitus saadaan järjestettyä (HUOM! Vielä työn alla!), matkaohjelma voisi näyttää suurinpiirtein seuraavanlaiselta:

Bussilla Haaparannan kautta Uumajaan, jossa kolme yötä hotellissa (esimerkiksi Hotell Gamla Fängelset = Vanha Vankila, joka sijaitsee kävelymatkan päässä useimmista vierailukohteista). Uumajassa tutustumista eri (kulttuuriin liittyviin) kohteisiin ja esim. käynti elokuvissa (Filmstaden). Mahdollisesti vierailu paikallisessa lukiossa (esim Umeå Internationella Gymnasium, jossa myös musiikkipainotus).

Paluumatkan aikana vierailu Robertsforsissa, jossa voisimme tutustua paikalliseen lukioon (Jenningskolan) ja mahdollisesti yöpyä heidän ylläpitämässään hotellissa. Iltaa voisimme viettää nuorisotalolla paikallisten nuorten kanssa.

Matkasuunnitelma on vielä erittäin alustava ja vaatii luonnollisesti varmistuksia ja tarkennuksia. Vielä ei ole edes tiedossa mitä kaikkea ohjelmaa Uumajassa on tarjolla keväällä 2014 (huhti-toukokuussa), jolloin matka olisi tarkoitus tehdä.

Matkan toteuttamiseen tarvitaan ainakin 5000-6000 euroa, koska alustavasti mukaan on lähdössä vähintään 24 opiskelijaa ja kaksi opettajaa. Myös syksyllä 2013 lukion aloittavat ovat tervetulleita mukaan.

Rahankeruun aloittamiseksi Umeå-Robertsfors-ryhmä onkin päättänyt järjestää kirpputoritapahtuman la 27.4 klo 10-13 lukion salissa. Ulkopuoliset myyjät ovat tervetulleita myymään tuotteitaan 15€ pöytävuokrahintaan. Lukiolaisten puolesta myynnissä on esim. vaatteita ja lehtiä.


Toivomme todella, että saisimme matkarahat kerättyä. Kaikki kirppiksestä kiinnostuneet, ottakaa rohkeasti yhteyttä ja tulkaa myymään sekä ostamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...