maanantai 14. lokakuuta 2013

Oppilaskunnan hallituksen syysterveisiä

Minulta pyydettiin joku aika takaperin blogipostausta lukiomme oppilaskunnan hallitukseen liittyen, joten aloin miettiä mitä kertoisin... Aluksi tuntui vaikealta keksiä mitään kirjoitettavaa, mutta pikku hiljaa ideoita alkoi tulla. Ekana kerron hallituksen tästä syksystä ja tapahtumista.

Koulun alettua huomasimme ensimmäisenä, että hallituksesta puuttuu muutama jäsen viime vuotisten abien ja yhden kakkosen lähdettyä. Huomasimme myös, että Minna, tuttu ohjaava opettajamme oli vaihtunut. Tilalle olivat tulleet Heli ja Maarit. Heidän kanssa sitten tutustuimmekin nopeasti ja aloimmekin suunnitella sekä syysvirkistäytymispäivää (tästä löytyy kirjoitus jo aiemmin blogista, joten ei siitä sen enempää) sekä yleiskokousta, jossa uudet hallituksen jäsenet valittiin ehdokkaiden joukosta (ehdokkaita olikin lopulta monia, kunhan houkuttelu alkoi toimia!) 

Ääntenlaskentaa odottelemassa entiset ja uudet hallituslaiset

PJ-ehdokkaat vastaamassa kysymyksiin syksyn yleiskokouksessa.

Yleiskokouksesta sen verran, että siellä valittiin PeeJii, eli minut, Risto, VeePeeJii, eli Lauri ja sihteeriköksi valikoitui Matti. Muissa tehtävissä on Eliza, joka pitää hallituksen rahoista huolta, kunhan Lauri saa luovutettua oikeudet hänelle, Sofia ja Riikka ovat kuulutusvastaavina, Antti, Pyry ja Markkis tekevät rankkaa työtä kirjavastaavina ja Milla yleisnaisena joutuu ahkeroimaan hiki hatussa kaikkien juoksevien asioiden kanssa. Abeilla (Taru, Saara, Tuija, Heli ja J-P) ei ole mitään tehtäviä, koska he ovat niin ahkerasti aiempina hallitusvuosinaan hoitaneet osansa :)

Tämän syksyn menneitä tapahtumia syysvirkistäytymisen ja yleiskokouksen lisäksi on nälkäpäiväkeräys, jossa hallitus keräsi lippailla rahaa aulassa ja ruokalassa. Hallitus ei tosin kerännyt itselleen rahaa, vaan olisikohan Spr:lle nämä rahat menneet.

(Vuoden 2013 syysvirkistäytymisestä on kuvia FB-sivulla, joten tähän väliin pientä muistelua syksyn 2012 vastaavasta tapahtumasta.)

Syksyllä 2012 syysvirkistäytymispäivänä pelattiin erilaisia pelejä.
Peliä seuraamassa myös viime syksynä eläkkeelle jäänyt Aune.
Syksyllä 2012 musisoitiin myös pleikkaripelien parissa.
Ja syksyllä 2012 ykkösellä olleet tytöt pelasivat korttia.

Tulevia tapahtumia olisi esimerkiksi taksvärkkipäivä sekä glögijuhla. Taksvärkki on joulukuussa ja glögijuhla viimeisenä koulupäivänä ennen joulua. Nämä olivat ainoat, jotka tuli mieleen tämän vuoden puolella. Ensi vuodelle on suunnitelmissa ainakin virkistäytymispäivää. Wanhojen tanssien ja penkkareiden tukemiseen hallitus osallistuu myös.

Taxksvärkkirahojen lahjoituskohdetta emme ole vielä hallituksen kanssa päättäneet, mutta ehdotuksia on tullut ja olemme keskustelleet vaihtoehdosta, että ottaisimme kummilapsen jostain kaukaa Afrikasta, tai sitten vähän lähempää kenties. Kokouksissa on käynyt mielessä myös muitakin vaihtoehtoja, mutta kummilapsi voisi olla kivaa vaihtelua perinteisiin lahjoituksiin vaikkapa Kajaanin keskussairaalalle. Kummilasta pohdiskelemme syksyn mittaan ja taksvärkin jälkeen nähdään sitten mihin olemme päätyneet!

Tämmöistä on ollut hallituksen meno tänä syksynä. Hyvää syksyn jatkoa kaikille :)

PJ, Risto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...