perjantai 21. maaliskuuta 2014

Plan - kummitoiminta

Lukiolaisten taksvärkkipäivästä on jo vierähänyt hetki, mutta nyt olisi tarkoitus kertoa enemmän siitä, mihin oppilaskunnanhallitus päätti taksvärkin tuoton sijoittaa.

Tällä kertaa pitkän harkinnan jälkeen päädyttiin hieman erilaiseen ja pidempiaikaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen, nimittäin päätimme ottaa kummilapsen kehitysmaasta. Emme kuitenkaan tue aivan pientä lasta, vaan mahdollistamme Plan - järjestön kautta koulutuksen 1998 vuonna syntyneelle Dorcas - lapselle. Kehitysmaissa koulunkäynti ei ole etuoikeus kuten täällä, joten meille oli tärkeää voida vaikuttaa lähemmäs omaa ikäluokkaamme.

Dorcas on 15-vuotias tyttö, joka asuu Beninissä, joka on pieni Länsi-Afrikan maa, jossa asuu n. 7 miljoonaa ihmistä. Hänen molemmat vanhempansa ovat elossa ja sen lisäksi hänellä on pikkusisko ja pikkuveli.

Plan pyrkii parantamaan kehitysmaiden lasten elämää pysyvästi ja heidän työnsä perustana toimii usko lapsiin. Tavoitteena on maailma, jossa ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja lapsilla on mahdollisuus toteuttaa itseään yhteiskunnan täysvaltaisina jäseninä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...