torstai 3. huhtikuuta 2014

Metsäpäivä

26.3. oli Metsäpäivä Kontion Koulun ja Kuhmo-talon alueella. Tapahtuma alkoi klo 09.00 jolloin paikalle saapui myös koululaisia eri luokka-asteilta. Kello 11.00 Kuhmo-talon Lentua-salissa alkoi seminaari, jossa oli monenlaista asiaa luontoon liittyen.

Ensimmäisenä me lukiolaiset pääsimme kokeilemaan metsästyssimulaattoria, jonka Kuhmon Riistanhoitoyhdistys oli tuonut paikalle. Simulaattorissa oli kolme vaikeusastetta, paikallaan oleva hirvi, ohi juokseva karhu sekä neljä nopeasti lentävää sorsaa. Kohteeseen osuminen oli yllättävän vaikeaa.Muistoksi jokainen sai mukaan ampumatuloksensa.Ulkona Kontion Koulun kentällä oli metsäkoneita ja rekkoja, joihin sai tutustua kuljettajan näkökulmasta. Uteliaina lukiolaisina kuskin penkki täytyi käydä tarkistamassa.Kuhmo-talon aulasta löytyi monia eri pisteitä. Edustettuina olivat eri pankit, metsäalan ammattilaisia/yrityksiä sekä yksittäisiä henkilöitä, kuten Heimo Kärnä, tuohitöiden Suomen mestari, sekä luontokuvaaja Ville Heikkinen.
Kuhmo-talolla olevista pisteistä löytyi monenkaltaisia arvontoja sekä leikkimielisiä tietokisoja. Tietokisoja oli helppoja sekä myös vähän haastavampia, ja pisteiltä sai mukaan monenlaisia osallistumispalkintoja, kuten kyniä. Alla olevassa kuvassa täytyi tunnistaa Suomen metsissä olevia sieniä, marjoja, sekä muita kasveja.


Harvestian pisteellä täytyi tunnistaa eri puulajit tuoreiden leikkojen (puukiekkojen) avulla. Palkinto oli yksi hienoimmista, moderni kirves.


Paikalla sai tavata myös Anne Kyllösen, Sotsin olympialaisten hopeamitalistin.


Yhdellä pisteellä sai hakea Mottimestarin -titteliä virtuaalisesti halkoja hakkaamalla. Palkintona oli Angry Birds -mukeja. Halkojen hakkaaminen virtuaalisesti oli haastavaa.


Metsäpäivä oli mukava tapahtuma, ja toi varmasti uutta tietoa kaikille. Vierailijoita oli monen ikäisiä, ja kaikille löytyi mielenkiintoista puuhaa ja uutta tietoa.

- Nita Leinonen ja Margareta Kettunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...