tiistai 8. huhtikuuta 2014

Sähköinen kurssikoe, kokeilukerta 2

Pidin neljännen jakson koeviikolla sähköisen kurssikokeen samalla RUB15-kurssilla, jolla kokeilin koetta jo aiemmin (siis edellisen kurssin rinnakkaisryhmällä RUB15.2). Tällä kertaa kokeen muuttaminen sähköiseksi sujui luonnollisesti paljon nopeammin, koska pohjalla oli jo yksi versio samasta kokeesta ja siihen tarvitsi vain vaihtaa osa tehtävistä. Samoin Edmodon käyttäminen kokeen tekemiseen sujui paremmin, kun tiesi miten kannattaa toimia. Jonkin verran teknisiä ongelmia esiintyi silti, mm. selain kaatui jälleen ja tehtävät meinasivat pomppia itsestään väärään järjestykseen.

Mielenkiintoista oli, että kun ehdotin sähköistä kurssikoetta, kaikki eivät halunneet kokeilla sitä. Ehkä opiskelijat ajattelivat, että vaikean kurssin koe saattaa olla liian vaikea oudolla välineellä ja oudossa ympäristössa suoritettuna? Viiden opiskelijan joukko kuitenkin kokeili koetta, eikä kokeen suorittamisessa ollut mitään teknisiä ongelmia ja palautekin oli positiivista.


Jatkossa olisi tarkoitus kehittää sähköistä koetta monipuolisemmaksi. Ajatuksena olisi ottaa mukaan esimerkiksi kuullunymmärtämistehtäviä, joissa hyödynnettäisiin netissä olevia valmiita materiaaleja. Saattaa olla, että kokeilen sähköistä koetta vielä kerran tänä keväänä, mahdollisesti eri oppiaineessa (englannissa) tai sitten RUB13-kurssilla.

- SJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...