maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tervetuloa Maratontansseihin!

Kevään aikana koulullamme näyteltiin ja tanssittiin teatterikurssilla. Ykkösluokkalaisista koostuva näyttelijäporukka ja myös kakkosia sisältävä bändi esittivät Maratontanssit-nimisen näytelmän. Näytelmän dramatisoinnista ja ohjauksesta vastasi iki-ihana Erkki Kähkönen. Näytelmä perustui Horace McCoyn romaaniin Ammutaanhan hevosiakin. Maratontanssit-näytelmä kertoi 30-luvun suositusta viihdemuodosta, jossa parit tanssivat tunteja yhtä soittoa palkkion toivossa. Näytelmässä Gloria Beatty ja Robert Stewarten osallistuivat maratontansseihin, joissa sattui ja tapahtui, ja lopulta Robert ampui Glorian hänen pyynnöstään, ja sen jälkeen itsensä.


Kun ryhmä saatiin kokoon, kokoonnuimme yhdessä ensimmäistä kertaa. Ensimmäisillä kerroilla pelattiin, harjoiteltiin improvisaatiota ja tehtiin erilaisia harjoitteita liittyen näyttelemiseen! Ryhmä läheni toisiaan ja hauskaa riitti. Erkki jakoi meille roolit, ja pikkuhiljaa pääsimme näytelmän kohtausten kimppuun! Roolivaatteet valittiin, näytelmässä esitettyä ”kelankaatokilpailua” harjoiteltiin, unohtamatta vuorosanojen ulkoa opettelua.


Vielä viimeisenä harjoituskertana ennen virallista kenraaliharjoitusta, (jonka esitimme myös yleisölle), olivat vuorosanat hukassa yhdeltä jos toiseltakin. Loppujen lopuksi kenraaliharjoitus sujui hyvin, kuten myös viralliset näytökset! Näytelmän toteutus oli upea, vaikka itse sanonkin. Erkki käytti paljon vaivaa projisointeihin.Upea kokemus ei varmasti unohdu keneltäkään näyttelijältä. Erkki opetti meille paljon, ja kaiken oppimamme lisäksi saimme pitää hauskaa kavereidemme kanssa! Ilman Erkkiä näytelmästä ei olisi tullut mitään, ja siitä saamme olla ikuisesti kiitollisia hänelle. Ja iso kiitos kuuluu myös loisteliaalle bändillemme, joka soitti mahtavasti! Lopuksi vielä kiitos ja suuri hali näyttelijöille, teitte tästä hommasta ikimuistoisen!
 
- Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...