perjantai 5. lokakuuta 2012

Opettajan arkea

Vuosi on vierähtänyt ja on taas tullut maailman opettajien päivä. Päivän tarkoituksena on muistuttaa opetus- ja kasvatustyön tärkeydestä muuttuvassa maailmassa. Tänä vuonna teemana on "Take a stand for teachers! (World Teachers' Day 2012). Tässä pieni katsaus opettajan työhön (oppituntien ulkopuolella) kuvien kera.

Työpisteessä suunnitellaan tunteja, korjataan kokeita, luetaan sähköpostia ja Wilmaa...

Matemaattisten aineiden opettaja Petri kokeita korjaamassa.

Mukissa olevat vinkit ovat turhia, sillä työpäivät eivät ole koskaan tylsiä!

Syksyllä on vähän työlästä sekä opettajille että opiskelijoille, että koeviikko ja yo-kirjoitukset sattuvat olemaan yhtä aikaa. Toisaalta tämä ajanjakso on kuitenkin aika lyhyt, jonka jälkeen opiskelu ja työnteko helpottaa (melko) paljon.

Koeviikon lukemisia.

Ylioppilaskirjoitukset ovat kuitenkin (rasittavuudestaan huolimatta) yksi lukion kohokohdista sekä opettajille että opiskelijoille. Yo-kokeet ovat mieleenpainuva, koko ikäluokkaa yhdistävä tapahtuma, ja omia yo-kokeita muistellaan vielä vuosikymmenten päästäkin. Varmasti kaikki opettajatkin muistavat vielä omilta lukioajoiltaan mihin kokeisiin osallistuivat, mihin tehtäviin vastasivat ja paljonko niistä tuli pisteitä.

Kielten kokeissa käytettävät optiset vastauslomakkeet tulevat opiskelijoille tutuiksi jo lukiokurssien aikana. Kuvassa olevat ruotsin kokeen pompulat on väritetty mallikelpoisesti ja rivikin taitaa olla suurimmaksi osaksi oikein.

yo-kokeiden monivalintapompuloita

Uutena opettajana lukiossa aloittanut Mira kommentoi lukio-opettajan työtä ensimmäisen jakson koeviikolla sanoilla "hektistä mutta hauskaa". Aiemmin Mira on ollut useamman vuoden töissä yläkoulussa, mutta opettanut sivutoimisena myös ranskaa lukiossa.

Englannin ja ranskan opettaja Mira työpisteessään.

Toki opettajan arkeen kuuluu muutakin kuin oppituntien pitämistä, kokeiden korjaamista ja tuntien suunnittelua. On esimerkiksi eri työryhmien kokouksia, ryhmänohjauskeskusteluja opiskelijoiden kanssa sekä erilaisia resurssitehtäviä kuten juhlien suunnittelua ja koulun markkinointiin liittyviä puuhia. Kommenttiboksiin voi laittaa kysymyksiä, jos joku asia opettajan työssä kiinnostaa ja mikäli esimerkiksi joku blogin lukijoista suunnittelee opettajan ammattia itselleen tulevaisuudessa. Vastaamme kysymyksiin parhaamme mukaan.

- Sanna

PS. Parasta opettajan työssä on ehdottomasti erilaisten opiskelijoiden kohtaaminen! Kuhmon yhteislukion opiskelijat ovat tosi mukavia (jokainen omalla persoonallisella tavallaan)! :)

1 kommentti:

  1. eli jos opettajien käytös kummastuttaa, syynä on toisessa kuvassa esiintyvä muki? :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...