keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Syksyn ylioppilasjuhla

Perinteistä syksyn ylioppilasjuhlaa ja itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia vietettiin perjantaina 2.12. lukiomme salissa. Koko koulu oli kokoontunut seuraamaan 99-vuotiaan Suomen ja kahden menestyksekkään ylioppilaamme juhlimista.

Tilaisuus alkoi perinteisesti seisten lauletulla maakuntalaululla, jonka aikana airueet toivat Suomen lipun paikalleen puhujapöntön taakse. Tämän jälkeen oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Axel lausui tervetulosanat.Juhla jatkui myös perinteiseen tyyliin vapauden viestin luovutuksella. Vapauden viesti siirtyy kolmannen vuosikurssin opiskelijoilta toisen vuosikurssin opiskelijoille ja sen tarkoituksena on mm. muistuttaa Suomen itsenäisyyden vaatineista uhrauksista. Viestin sanoma kuuluu näin:

Suomi oli lähes 700 vuotta Ruotsin vallan alla ja yli 100 vuotta Venäjän alamainen. Vuodesta 1917 Suomi on ollut itsenäinen, suomalaisten oma maa.
Marraskuussa 1939 Suomi joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi.
Yksimielinen kansa ei taipunut. Ensin talvisodassa ja sitten vuosia kestäneessä jatkosodassa maa säilytti itsenäisyytensä. Itsenäisyyden hinta oli kallis: 91 000 kaatunutta, yli 280 000 haavoittunutta, yli 400 000 kotinsa menettänyttä. Maa jälleenrakennettiin, suunnattomat sotakorvaukset maksettiin, siirtoväki asutettiin.
Sen jälkeen ovat uudet sukupolvet rakentaneet vauraan maan, hyvinvointivaltion, länsimaisen oikeusvaltion.
Sodan koettelema sukupolvi on saanut työlleen uutterat jatkajat, jotka ovat rauhan toimilla vahvistaneet Suomen itsenäisyyttä, kansainvälistä arvostusta ja kunnioitusta. Silloin kun me nykyiset veteraanit olimme nuoria, meidän tunnuslauseemme oli: Veljeä ei jätetä. Tämän viestin myötä me haluamme jättää yhä uusille sukupolville vetoomuksemme: Nuoria ei unohdeta.
Toivomme ja uskomme, että tämä viesti siirtyy joka vuosi ylimmältä kouluikäluokalta seuraavalle, niin kuin isänmaamme vapauden vaaliminen on kulkenut vahvana verenperintönä väistyvältä sukupolvelta nousevalle.
Nuorisossa on itsenäisen maan, vapaan kansan tulevaisuus. Pitäkää huolta maanpuolustustahdon säilymisestä, puolustusvoimista ja omasta fyysisestä kunnostanne!


Vapauden viestin luovuttamisen jälkeen vuorossa oli taidokas harmonikkaesitys, Roosan pitämä opiskelijan puheenvuoro, MyDancen lukiolaisten tanssikurssin Onnellinen päivä -tanssiesitys sekä Pekka Mikkolan esittämä Joulurauhaa.


Juhlan lopuksi päästiin ylioppilaslakkien jakamiseen. Tämä syksynä kaksi ylioppilastamme olivat yhteenlasketulla tuloksellaan koko Suomen parhaat, olemme heistä erittäin ylpeitä! Tämän lisäksi koko vuoden yhteenlasketulla tuloksella lukiomme oli Suomen 22. paras lukio, kun otetaan mukaan kaikki vertailussa olleet 362 lukiota. Tulos taitaa olla kaikkien aikojen paras sijoituksemme lukiovertailuissa! Eli vaikka lukio on pieni, se ei tarkoita sitä, että se olisi huono, pikemminkin päin vastoin! :)


Juhlan lopuksi jaettiin siis todistukset ja lakitettiin uudet ylioppilaamme. Sen jälkeen laulettiin Gaudeamus Igitur ja Maamme-laulu.

Teksti ja kuvat Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...