keskiviikko 11. marraskuuta 2020

Tukihenkilöstön esittelyä

Tässä postauksessa esitellään lukion tukihenkilöstöä. Mikä tahansa mieltä painaakin, apua on saatavilla; yksin ei kenenkään tarvitse ongelmiensa kanssa painia.

a) Miekkari

Hei!

Olen Anna, Kuhmon yhteislukion ja Tuupalan yläkoulun miekkari. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja AMK ja syventävät opintoni ovat olleet mielenterveys-ja päihdetyö. Aikaisemmin olen työskennellyt aikuisten mielenterveyspalveluissa Kajaanissa psykiatrian poliklinikalla. 


Olen kolmen jo aikuisen tyttären äiti, kaksi heistä on käynyt Kuhmon lukion. He ovat päässeet hyvin jatko-opintoihin lukiosta päästyään ja ovat saaneet hyvän ja vahvan tietopohjan Kuhmon lukiosta. Vanhempana on mieleen jäänyt lukiolaisten vanhojen tanssit ja ylioppilasjuhlat, jotka olivat erityisen juhlavat ja hienot tilaisuudet Kuhmo-talolla. 

Kuhmon lukio on pieni lämminhenkinen ja yhteisöllinen koulu, joka mahdollistaa hyvinkin yksilölliset opintojen tukitoimet. Oppilashuollossa meillä on moniammatillinen työyhteisö, johon kuuluu kouluterveydenhuollon lääkäri, terveydenhoitaja, psykologi, kuraattori ja miekkari. Meillä ei juurikaan ole jonoja oppilashuoltoon, joten meidän ajoille pääsee nopeastikin, jos on tarvetta. Minun luokse voi tulla juttelemaan mieltä askarruttavista asioista yksin, kaverin tai vanhempien kanssa, ei ole sellaista asiaa mitä ei voitaisi yhdessä selvittää.

Terveisin miekkari Anna Kyllönen

b) Eritysopettaja

Olen Mari Muhonen. Monelle tuttu alakoulun erityisopettajana. Olen lukiolla n. tunnin viikossa lähinnä yksilö- tai pienryhmäopettajana usein etäyhteyksillä. Pidän lukion kaikille ykkösille alkukartoituksena lukiseulat. Vertaan erityisopettajan työtä valmentajan työhön. Neuvon opiskelijaa löytämään itselleen parhaan opiskelutavan eri oppiaineissa ja näin hän saa omat vahvuutensa ja kykynsä käyttöön tehokkaaseen opiskeluun. Seuraan opintojen etenemistä ja tsemppaan heitä yrittämään parhaansa.​

c) Koulukuraattori

Olen Tiia Rautiainen, elokuussa aloittanut koulukuraattori. Olen kotoisin Kuhmosta ja asunut täällä lähes koko elämäni. Perheeseeni kuuluu mies ja kissa. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK). Toimin kuraattorina varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiossa. Ennen kuraattorin työtä toimin sosiaaliohjaajana aikuissosiaalityön puolella. Työlle vastapainoa antavat luonnossa liikkuminen ja rokkikeikoilla käyminen (paitsi korona-aikana). 


Kuraattorina pyrin olemaan helposti lähestyttävä, luotettava aikuinen, jolle voi käydä juttelemassa luottamuksellisesti. En raportoi opiskelijan käynneistä huoltajille, opettajille tai kellekään muulle. Vasta huolen herättyä kysyn lupaa, saanko olla yhteydessä muihin tahoihin. Pääasiassa opiskelijoiden asiat liittyvät sosiaaliseen elämään tai sosiaalisiin suhteisiin. Teen yhteistyötä mm. lastensuojelun, perhetyön ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa.

Pienen lukion etu on se, että monet opettajat ovat jo ennestään tuttuja. Lisäksi meidän lukiossa on hyvä yhteishenki, puhalletaan yhteen hiileen ja panostetaan oppilasviihtyvyyteen. Kuhmossa on hyvä olla, välimatkat ovat kohtuulliset ja kaikki palvelut saatavilla. Lisäksi lukio antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin, olipa kyseessä ammattikorkeakoulu, yliopisto tai joku muu. Suosittelen Kuhmon yhteislukiota myös ulkopaikkakuntalaisille, sillä Kuhmo on juuri sopiva pikku kaupunki, jossa kohtaavat kulttuuri ja luonto.

Mikäli sinusta tuntuu, että voisit hyötyä kuraattorin luona käymisestä, ota yhteyttä Wilman kautta tai puhelimella (myös WhatsApp). Tsemppiä kaikille opintoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...