sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Puolalaisia vieraita

Kansainvälinen Comenius-projektimme jatkui 13.-17.1.2013 puolalaisten yhteistyökumppanien vierailulla. Kaksi oppilasta, Paulina ja Malwina ja heidän englannin opettajansa Lukasz tulivat isäntäperheisiin sunnuntai-iltana Gdanskista, Puolasta.


Oppilaat olivat maanantaiaamun oppitunneilla, jonka jälkeen oppilaat ja opettaja lähtivät majoittajaoppilaiden, Assin ja Elinan, ja Comenius-projektissa olevan vararehtorin/opettajan Aleksin kanssa kaupunkikierrokselle. Kierroksella käytiin talvisotamuseossa, pajakkakoskella, kirjastossa, Kuhmo-talolla ja Juminkeossa.  Illalla oppilaille oli tapaaminen muiden Comenius-projektissa olevien oppilaiden kanssa.


Tiistaina puolalaiset tapasivat Kuhmon kaupunkinjohtaja Eila Valtasen. Iltapäivällä puolalaiset olivat majoittajaoppilaiden ja Aleksin kanssa retkellä Kalevalakylässä. He laskivat mäkeä, hiihtivät ja paistoivat makkaraa.


Keskiviikkona Saara ja Erika Comenius-projektista, puolalaiset ja koulumme Venäjältä tulleet oppilaat keskustelivat siitä, kohdellaanko venäläisiä opiskelijoita tasa-arvoisesti koulussamme, ja muutenkin heidän täällä olemisestaan ja elämisestään.


Iltapäivällä oli jäähyväisillallinen, joka valmistettiin KAO:n kotitalousluokissa. Valmistukseen osallistuivat melkein kaikki Comenius-ryhmästä ja puolalaiset.


Torstaina puolalaiset tapasivat pikaisesti kansanedustaja Paula Lehtomäen, joka kävi koulullamme. Tämän jälkeen puolalaiset lähtivät takaisin Puolaan. Muut projektiin osallistuvat opiskelijat haastattelivat Paulaa.Paulinan ja Malwinan mielestä matka Kuhmoon oli mielenkiintoinen ja hyvinjärjestetty. Ihmiset täällä olivat heille ystävällisiä ja majoittajaperheet todella mukavia. Erityisesti he pitivät suomalaisesta koulujärjestelmästä, suomalaisesta talvesta ja karjalanpiirakoista. Kuhmoa he kuvailivat pieneksi mutta kauniiksi kaupungiksi. Lisäksi kirjasto ja Kuhmo-talo olivat heidän mielestään hienoja rakennuksia.


Kaikenkaikkiaan vierailu oli mukava ja sujui hyvässä hengessä. Odotamme mielenkiinnolla projektin jatkoa tänä keväänä Saksaan suuntautuvan matkan merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...