keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Lukiossa on muutakin kuin istumista ja kuuntelemista, osa 1

Monilla saattaa olla lukiosta sellainen kuva, että lukiossa ei tehdä mitään muuta kuin istutaan, päntätään ja kuunnellaan tylsistyneenä eri opettajia koko päivä, jonka jälkeen raahaudutaan kotiin lukemaan läksyjä koko illaksi. Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa!

Teimme opettajille gallupin siitä, mitä kaikkea eri oppiaineiden tunneilla tapahtuu. Opettajat vastasivatkin kiitettävän ahkerasti, joten tulevissa postauksissa esittelemme tiivistettynä kommentteja eri oppiaineryhmistä, alkaen kaikista käytännönläheisimmästä.

Taito- ja taideaineet: liikunta, musiikki, kuvataide

Näissä oppiaineissa ei luonnollisestikaan pelkästään istuta ja kuunnella, vaan opiskelijat pääsevät urheilemaan, soittamaan, laulamaan, maalaamaan, askartelemaan, valokuvaamaan yms. Jokaisella opiskelijalla on vähintään yhteensä viisi kurssia näitä aineita, mutta esim. musiikkilinjalaisilla on jo pelkästään musiikkia 12 kurssia ja muut taide- ja taitoaineet tulevat vielä siihen päälle, joten lukema voi lähennellä jopa 20 kurssia!

Musiikkiteknologian kursseilla opetellaan jopa äänittämään omia levyjä!

Musiikkilinjalaiset harjoittelevat bändikurssilla
Biisi "Is This Love?" -esityksestä
Tanssia ja soittamista "Is This Love?" -esityksessä
Eräkurssilla hiihtoa kevätauringossa

Eräkurssilla viime syksynä
Wanhojen Tanssit -kurssi
Viime vuoden tansseista
Wanhojen omassa tanssissa pojat olivat välillä "pääroolissa"

Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että musiikista ja mahdollisesti myös kuvataiteesta löytyy myös muutamia hieman teoreettisempia kursseja, mutta niissäkin oppitunteja pyritään elävöittämään esimerkiksi kuuntelemalla musiikkinäytteitä tai tutustumalla eri taideteoksiin. Pääosin taito- ja taideaineet ovat hyvin käytännöllisiä ja sisältävät paljon konkreettista tekemistä. :)

Seuraavassa tähän aiheeseen liittyvässä postauksessa esittelemme matemaatisia aineita & reaaliaineita ja kolmannessa kieliä.

- SJ

PS. Muistellaanpa tässä vähän viimevuotisia Wanhoja: klikkaa tästä katsoaksesi Wanhojen oman tanssin!

1 kommentti:

  1. Ohoh Arttuhan se siellä! Vissii mielihommissaan. :--) (ylin kuva)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...