keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

CelLOVE-musikaali

Kuhmon yhteislukiossa alettiin suunnitella uutta musikaalia jo viime kesänä. Tarinan luominen lähti liikkeelle, kun musiikinopettajamme Pekka antoi MyDance-tanssikoulun opettajalle Maijalle listan suomalaisista tunnetuista biiseistä, joista Maija sitten valitsi mieluisensa. Syksyllä sitten ryhmä lukiolaisia alkoi suunnitella biisien pohjalta tarinaa tälle musikaalille. Tarinan runko syntyi loppuen lopuksi aika nopeasti, mutta tarina eli ja muuttui jonkin verran matkan aikana.

Pari viikkoa sitten esitetty musikaali CelLOVE kertoi nuoresta pojasta, Tuomaksesta, joka voitti Soitix -nimisen kilpailun ja lähti maailmalle soittamaan selloa. Tuomaksella alkoi heti voiton jälkeen keikkaputket ja häntä ohjasi manageri Leppänen. Erään keikan jälkeen Tuomas tapasi bäkkärillä erään tytön, Alinan ja pian pari huomasi, että heidän välillä on pientä kipinää. Kuitenkin seurustelun ja soittamisen yhteensovittaminen oli hyvin haastavaa Tuomakselle ja Alinasta alkoi tuntua, että hän oli ulkopuolinen ja yksinäinen. Tilanne lopulta kärjistyi siihen, että Alina vaati Tuomasta valitsemaan hänen ja sellonsoiton välillä. Tuomas päätti lopulta luopua sellosta Alinan vuoksi. Pian Alina kuitenkin huomasi, kuinka onneton Tuomas oli ilman selloa ja soittamista. Tarina huipentui onnelliseen loppuun, kun Alina päätti hankkia sellon takaisin Tuomakselle.
Osan tansseista esitti tarinan luonut ryhmä lukiolaisia ja osan MyDance -tanssikoulun oppilaat. MyDancelta oli mukana kaksi tanssiryhmää, yhdeksäsluokkalaisten ja lukiolaisten ryhmät. Yhteensä esityksessä oli 12 kappaletta, joissa kaikissa oli mukana jotakin liikettä, jotka kaikki oli tarkasti suunniteltu.Lisäksi esityksessä oli mukana muusikoita, jotka soittivat kaikki musikaalin biisit. Mielestäni oli todella hienoa saada näytellä ja tanssia livemusiikin tahtiin, koska sitä pääsee aika harvoin tekemään.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä mukana oli joukko näyttelijöitä. Näyttelijät oli tärkeä osa esitystä, koska ilman vuorosanoja olisi esityksen juoni ollut varmaan monelle aika epäselvä.

Kaiken kaikkiaan musikaalin toteuttamisen tarvittiin monen henkilön energiaa ja tahtoa saada tämä aikaan. Musikaalin harjoitukset vei todella paljon vapaa-aikaa ja välillä tuntui, ettei elämään mahdu muutakuin se musikaali. Parhaillaan harjoituksia oli viikolla joka päivä ja viikonloppuna oli lisäksi monen tunnin yhteisharjoitukset.

Itselle ja varmaan monille muillekin esiintyjälle jäi loppujen lopuksi positiivinen mieli esityksestä, vaikka se olikin kovan työn ja jopa tuskan takana.

Teksti Roosa M, kuvat Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...