torstai 28. huhtikuuta 2016

Opintomatkalla

Maanantai-aamuna 18.4.  klo 7.15 Kuhmon yhteislukion pihalla bussi, sisältäen väsyneitä kakkosia ja pari opettajaa, valmistautui lähtöön. Kolmen päivän mittainen opintomatka Kuopioon, Jyväskylään ja Helsinkiin oli aluillaan.

Pääasiassa maanantai oli matkustuspäivä parine pysähdyksineen. Matkan ensimmäinen yliopistoesittely tapahtui Itä-Suomen yliopistolla (UEF), Kuopiossa. Vuorossa oli yleisesittely ja eri tiedekuntien esittely. Entinen lukiomme opiskelija, viime kevään ylioppilas Heidi Malinen oli esittelemässä meille sovelletun fysiikan opintoja.


Yliopistolla nautitun lounaan jälkeen matka jatkui kohti Jyväskylää. Paikan päällä saimme yleisesittelyn Jyväskylän yliopistosta ja oppiaineista. Pari,kolme opiskelijaa kävi tutustumassa musiikkipuolen opintomahdollisuuksiin. Tämän jälkeen ajelimme bussilla Helsinkiin ja saavuimme perille kahdeksan aikoihin.

Kuvassa etualalle Jyväskylän yliopiston opiskelijalähettiläät
Koitti tiistai, opintomatkamme toinen päivä. Aamulla kävelimme Helsingin Musiikkitalolle tutustumaan kyseiseen rakennukseen. Ehkä hienoin sali oli kuvassakin näkyvä viinitarhamainen konserttisali, jossa yleisö ympäröi orkesteria joka puolelta. Esittelijä kertoi paljon monipuolista tietoa esimerkiksi salin arkkitehtuurista, joka on suunniteltu erityisesti orkesterimusiikille.

Musiikkitalon esittelyn jälkeen vierailimme Suomen Pankin Rahamuseossa. Rahamuseon esittelijä puhua papatti kuin paraskin rynnäkkökivääri: tietoa tuli lyhyessä ajassa enemmän kuin ehti ottaa vastaan. Selvisimme kuitenkin ja kaipa sieltä jotain jäi myös mieleen. Varsinaisen esittelyn jälkeen saimme kuulla luennon Rahoitukriiseistä ja Suomen taloudesta. Puhuja oli nimeltään Juha Kilponen ja hän oli kotoisin täältä Kuhmosta.Rahamuseon jälkeen kävelimme lounaalle Helsingin yliopistolle, ja on pakko kyllä todeta, että ruoka oli todella hyvää ja vaihtoehtojakin oli monia. Lounaan jälkeen järjestäydyimme jälleen ja matka jatkui Aalto-yliopiston esittelyyn. Sielläkin oli luvassa yleisesittely ja kiertokävely ympäri kampusta. Kaikkien näiden esittelyiden jälkeen koitti ehkä matkan odotetuin hetki: vapaa iltapäivä ja ilta Helsingissä. Luvassa oli siis shoppailua ja muuta vain olemista.

Ateneumissa
Keskiviikko, matkamme kolmas ja viimeinen päivä. Aamulla kävimme Helsingin yliopiston yleisesittelyssä ja siellä kerrottiin myös Pohjois-Pohjalaisesta osakunnasta. Jälleen söimme lounaan yliopistolla ja sen jälkeen osa porukasta vieraili Ateneumissa ja toinen osa Kiasmassa. Taidekierros siis matkan lopuksi. Tämän jälkeen bussi suuntasi takaisin kohti Kuhmoa ja kotia.

Opintomatka on hyvin hyödyllinen tapa tutustua ja saada ensi käden tietoa eri yliopistoista. Jos matkalta ei löydykään se unelmien jatko-opiskelupaikka, niin ainakin voi saada käsityksen siitä, mitä ei halua. Matka toimii osaltaan myös hieman ryhmäyttämiskeinona koko ikäluokalle ja sieltä saakin useita muistoja. Matka jää varmasti mieleen lukioajalta ja siellä on myös mukavaa.

Teksti: Christina Piirainen
Kuvat: Päivi Kähkönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...