perjantai 22. huhtikuuta 2016

Kuhmon yhteislukio brändinä

Kainuun pienestä kaupungista Kuhmosta metsien ja korpimaisemien keskeltä löytyy pieni mutta todella hyvä lukio. Kuhmon yhteislukio ja lukio ylipäätään on erinomainen opiskeluvaihtoehto peruskoulunsa päättävälle nuorelle. Mielestäni Kuhmon yhteislukiota pitäisi brändätä kainuulaisten ja varsinkin kuhmolaisten nuorten keskuudessa. Mutta miksi?
                         
Kuhmon yhteislukio on opiskelijamäärältään pieni, joten kaikki tuntevat tai ainakin tietävät toisensa nimeltä. Lukiossamme on mielestäni hyvä yhteishenki ja sitä voisi käyttää yhtenä mainoskeinona. Lukion yhteishenki on tärkeää, ja se myös voi parantaa opiskelun mukavuutta.
                           
Pienen opiskelijamäärän ansiosta opetusryhmät eivät paisu valtavan suureksi. Pienessä opetusryhmässä opetus pystyy olemaan yksilöllisempää, minkä ansiosta opiskelija saa tarvittaessa helposti apua opettajalta. Pienet opetusryhmät ja hyvä opetus ovat kantaneet hedelmää, sillä Kuhmon yhteislukio on saanut Kainuun parhaat tulokset ylioppilaskokeissa muutaman kerran viime vuosien aikana. Myös yksilöllinen ryhmänohjaus sekä kokeiden henkilökohtainen palauttaminen ovat pelkästään hyviä asioita.
                           
Kuhmon yhteislukio tarjoaa opiskeltavia aineita monipuolisesti kielistä aina musiikkiin saakka. Musiikista kiinnostuneelle Kuhmon yhteislukion musiikkilinja on erinomainen opiskeluvaihtoehto. Mielestäni musiikkilinja tulisi säilyttää, joten Kuhmon yhteislukion mainostaminen ja jopa brändääminen musiikkilinjan avulla on tärkeää.


Täytyy myös mainita kaikissa lukioissa järjestettävien tapahtumien, kuten vanhojen tanssien sekä ylioppilasjuhlien järjestämispaikka – Kuhmo-talo. Kuhmo-talon Lentua-sali on todella hieno paikka hienojen ja ikimuistoisten tapahtumien järjestämiselle. Lentua-sali on varmasti koko Suomen hienoin paikka tanssia vanhojen tansseja. Pakko myöntää, etten todellakaan halua tanssia jossain liikuntasalissa musiikin soidessa nauhalta, kun vaihtoehtona on tanssia Lentua-salissa orkesterin soittaessa taustalla.
                          
Mutta miten näistä lukion hyvistä puolista saisi tehtyä brändin kainuulaisten nuorten keskuudessa? Mielestäni oikeastaan ainoa tapa on saada Kuhmon yhteislukiolle näkyvyyttä. Näkyvyyden saaminen onnistuu erilaisten sosiaalisten medioiden kautta tai ihan perinteisesti kiertämällä Kainuun yläkouluja kertomassa Kuhmon yhteislukiosta.

Monet peruskoulunsa päättämässä olevat nuoret haluavat päästä opiskelemaan suurelle paikkakunnalle suureen lukioon. Itsekin olin lähdössä pois Kuhmosta, mutta päätin jäädä, enkä ole katunut sitä yhtään. Uskon, että Kuhmon pieni yhteislukio on parempi vaihtoehto kuin jokin suurempi lukio.

Miko Jalkanen

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen ja innostunut asenne opiskeluun pienen maaseutukaupungin pienen lukion oppilaan ajatuksista kainuusta.
    Kunpa vaan kaikilla olisi noin vahva usko oman lukion sisäiseen henkeen ja toivo tulevaisuuteen kouluna. Hyvä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...