torstai 7. huhtikuuta 2016

Sähköiseen yo-kokeeseen valmistautumista

Lukuvuoden aikana olemme valmistautuneet huolellisesti ensi syksynä alkaviin sähköisiin yo-kokeisiin. Tietokoneita, kaapeleita ja lisälaitteita (mm. kuulokkeita) on hankittu lisää, ohjelmistojen käyttöä (Libre Office) on harjoiteltu ja kurssikokeita tehty sekä Abitilla että muilla sähköisillä järjestelmillä.

Abittiharjoittelua ryhmänohjaustuokiossa.

Syksyllä osallistuimme valtakunnalliseen äidinkielen harjoituskokeeseen ja tällä viikolla valtakunnalliseen yo-kenraaliharjoitukseen. Abittiin on tutustuttu ja käyttöä harjoiteltu myös ryhmänohjaustuokioissa. Vaikuttaisi siltä, että voimme odotella syksyä levollisin mielin, sillä mitään suurta ongelmaa ei ole ilmaantunut yhdessäkään tilanteessa.

Ohjeita ennen äikän harjoituskoetta.
Kurssikoe Edmodolla

Ensimmäiset sähköiset yo-kokeet ovat saksassa, filosofiassa ja maantieteessä, joissa kirjoittajamäärä on suhteellisen pieni. Pienen lukion etu on se, että meillä riittää tietokoneita kaikille kirjoittajille; kenenkään ei tarvitse tuoda omaa konetta yo-kokeeseen.

Tärkeitä taitoja sähköistä yo-koetta varten ovat mm. Libre Officen käyttö, selainikkunoiden järjestely siten, että näkee kysymykset ja aineistot yhtä aikaa sekä erikoismerkkien, mm. @-merkin lisääminen. Näitä kannattaisi jokaisen lukiolaisen harjoitella ihan vapaa-ajallakin. :)

Teksti ja kuvat: Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...