sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Nurmeksesta Kuhmoon opiskelemaan

Tänä lukuvuonna lukiossamme on tavallista enemmän muilta paikkakunnilta tulleita opiskelijoita. Näin itsestään kertoo Nurmeksesta Kuhmoon opiskelemaan tullut Sofia.

- Hain yhteishaussa Kuhmoon musiikkilinjan takia. Nurmeksessa ei ollut mahdollisuutta painottaa musiikinopiskelua yhtä monipuolisesti kuin Kuhmon lukiossa. Olin harkinnut monia hakuvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Lieksan lukiota, jossa myöskin on musiikkilinja. Ajattelin lopulta pitkän miettimisen jälkeen jäädä Nurmekseen, mutta tuttavani kuitenkin ehdotti Kuhmoa, joka ei ollut tullut mieleenikään aikaisemmin. Innostuin ajatuksesta, ja vähän sen jälkeen Kuhmosta tultiin esittelemään lukiota. Ideaa lähteä muualle opiskelemaan tuki sen lisäksi myös KAO:n asuntola. Joukkoliikenne Nurmeksen ja Kuhmon välillä on nykyään melkein olematonta, mutta olen useimmiten päässyt erään Nurmeksessa asuvan opettajan kyydissä kouluviikoksi Kuhmoon.

- Asun asuntolassa, joten minulla on lyhyt matka kouluun ja harrastuksiin. Asuntola-asuminen on erilaista kuin mihin kotona on tottunut, on enemmän vastuuta, mutta myös vapauksia. Pitää itse pitää huolta yhteisten tilojen siisteydestä, ja arkisin ei ruoka odota valmiina pöydässä, vaan se täytyy itse valmistaa ja ostaa. Olen kuitenkin voinut päättää ajankäytöstäni enemmän kuin kotona asuessani, vaikka sääntöjä ja kotiintuloaikoja täytyykin edelleen noudattaa.

Lukio-opiskelijan arkea.

- Uskon viihtyväni Kuhmossa koko lukioajan, mahdollista vaihto-oppilasvuotta Saksassa lukuun ottamatta. Olen asunut siellä pienenä, mutta kielitaito alkaa unohtua, ja toivoisin sen taas paranevan. Lukion jälkeen haluaisinkin Saksaan opiskelemaan musiikkia tai psykologiaa.

- Musiikkilinjalaisena lukujärjestyksessäni on ollut paljon musiikkia. Koulun tarjoamien musiikkikurssien lisäksi harrastan pianonsoittoa musiikkiopistossa ja tanssia. Muutenkin Kuhmon kaupungissa on runsaasti harrastusmahdollisuuksia. En siis ole katunut päätöstäni; lukiossamme on todella hyvä ilmapiiri ja päteviä opettajia. Ensimmäisistä kursseistakin on jäänyt hyvä olo, ja odotan mielenkiinnolla seuraavassa jaksossa alkavia kursseja.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...