keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Lukion aloitustunnelmia

Kouluvuosi on taas alkanut, tai itse asiassa ollut käynnissä jo kolme viikkoa ja lukion järjestelmästä ulosastelleet abit jättivät uusille ykkösille saappaat täytettäväksi. Näitä pikkuykkösiä on peräti 39, mikä tarkoittaa aulan vilinämäärien kasvaneen huomattavasti verrattuna viime kevään lukulomaan, jolloin vain kaksi ensimmäistä vuosikurssia oli koulussa.

Viime perjantain päätteeksi nappasin haastateltavakseni kolme ekaluokkalaista, joiden seurana pyöri muutama muu ikätoveri.

Taustalla valkoisia hampaitaan esittelee kuvaan halunnut toisen vuosikurssin opiskelija. :)

Pauli, Anni ja Maarit ovat aloittaneet opiskelijauransa puoli jaksoa sitten. Tähän mennessä he ovat pitäneet kovasti lukiosta. Lukion valitseminen yhteishaussa oli ollut melko helppoa, kun sopivia linjoja ei ammattikoulun puolelta ollut löytynyt ja tulevaisuudensuunnitelmat suosivat lukiokoulutusta. Muita hyviä perusteluja olivat muun muassa lukion läheisyys, ”ei tarvitse muuttaa pois” ja musiikkilinja, jota haastatelluista Maarit käy. Hänestä oli itsestäänselvyys tulla opiskelemaan, koska hän on harrastanut musiikkia koko ikänsä ja se tekee opiskeluista mielenkiintoista.

Kolmikosta kaikilla on jonkinlainen havainto siitä, mitä he tahtovat tehdä tulevaisuudessa. Pauli tahtoo ensihoitajaksi, Anni kaavailee luokanopettajan koulutusta ja Maarit tähtää musiikkipedagogiaa lukemaan, joten lukio on hyvä välietappi. Suunnitelmat saattavat vielä vaihtua, mutta näillä eväillä on hyvä jatkaa seuraavan kolme vuotta.

Ekaluokkalaiset odottavat tulevaisuudeltaan valkolakinsaantia ja töitä koulutuksen jälkeen. Koulu on heistä vaikuttanut hyvältä, ja he suosittelevat sitä mielihyvin muillekin, joita kiinnostaa tai eivät ole vielä varmoja tulevaisuudestaan.

-Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...