maanantai 23. syyskuuta 2013

Ykkösten päivä

Tämä blogiteksti kertoo meidän ykkösten koulupäivästä tiistaina 17.9 täällä lukion puolella. Postauksen kirjoitteluvaiheessa on meneillään viimeinen viikko ennen koeviikkoa. Kameran ja ruudun takaa löytyvät ahkerat ykköset markkinointiryhmästä, eli Riikka ja Milla!

Ruotsinope harjoituttaa suullista kielitaitoa keskustelemalla opiskelijoiden kanssa henkilökohtaisesti, siis ruotsiksi :)

Päivä alkoi Ruotsin tunnilla kello 8. Tunnin alussa pidettiin sanakokeet. Sanakokeiden jälkeen jatkoimme töitä tekstin lukemisella ja sen jälkeen suomentamisella.  Puhuimme aika paljon ryhmissä ja kertasimme sanajärjestystä. Tunnin lopuksi meille vielä jaettiin maanantaina palauttamamme porfoliot. 

Viimeisenä aihepiirinä kurssilla oli musiikki


Aikaisen aamun vuoksi muutamat ykköset totesivat olevansa väsyneitä ja kahvin tarpeessa, joten he kipaisivat Nesteeltä välitunnilla aamukahvit ja näin päivä jatkui pirteänä seuraavalle tunnille.


Seuraavana vuorossa oli psykologian tunti. Tällä kertaa pääsimme tekemään ryhmätöitä ja aiheina olivat erilaiset keinot psyykkisten toimintojen selittämiseen. Meidän ryhmämme aiheena oli sosiokulttuurinen psykologia ja tuossapa onkin valmis ja hieno työmme!


Kello 10.55 molemmat lähtivät omille matikan tunneillensa ja kamera päätyi mukaan pitkän matematiikan tunnille, jossa ensimmäisellä tunnin puolikkaalla tarkistimme kotitehtäviä ja halukkaat ja ahkerimmat (kuten minä!!) pääsivät taululle laskemaan oikeat vastaukset.


Päivän varmasti odotetuin tunti oli ruokailu, koska ruokana oli varmasti monen lempparia eli broileripastaa! 
Ruokailu jaksotetusti 11.30 tai 11.40, eli menemme syömään kesken tunnin.


Kun mahat olivat täynnä hyvää ruokaa jatkoimme matikan tuntia! Aiheena meillä oli pitkssä matikassa potenssifunktiot ja korkeammat juuret ja lyhyessä matikassa käsiteltiin prosenttilaskennan perustilanteita.


Matikan tunnin jälkeen vietettiin hyppytuntia (joskin Milla ahkeroi uskonnon tunnilla) ja tottakai käytimme aikaa hyödeksemme ja kertasimme sekä teimme läksyjä.


Ensin työ, sitten huvi! Ansaitsimme rankan työn jälkeen mukavan hetken Candy crush sagan eli erään facebook pelin parissa. Ainakin siihen asti kun pelin elämät loppuivat...


Viimeisellä tunnilla teimme kovasti töitä erilaisten tekstitaidon vastausten hiomiseksi ja annoimme palautetta muiden teksitaidon vastauksille. Tunnin loppuun pidimme vielä yhdyssana sanelun ja siihen meidän ykkösten päivä sitten päättyikin kello 15.30!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...