keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Ruotsin matka, päivä 5

Matkamme viimeinen päivä oli yhtä harmaa kuin edellinenkin päivä. Heräsimme hyvissä ajoin, siivosimme mökkimme ja söimme maistuvan buffetaamiaisen leirintäalueella. Kotimatkalle pääsimme noin klo 8.00.


Päätimme ajaa ensimmäisen pätkän Tornioon ilman taukoja ja matka sujuikin muuten mukavasti, mutta bussin tuulilasinpyyhkijät reistailivat hieman. Jouduimme pysähtymään niiden korjaamisen takia muutaman kerran ja lopulta toinen pyyhin oli irrotettava, että ei tarvitsisi koko ajan pysähdellä. Onneksi kuskinpuoleinen pyyhkijä kuitenkin toimi.

Opettajat ahkerina bussimatkan aikana: mm. ylioppilasjuhlan suunnittelua ja kuvankäsittelyä

Torniossa pysähdyimme På Gränsen –ostoskeskuksessa runsaan tunnin mittaiselle shoppailutauolle. Useimmat löysivätkin jotain, johon saivat upotettua viimeiset kruununsa (maksuvälineenä ostoskeskuksessa kävivät sekä kruunut että eurot). 


Shoppailun jälkeen suuntasimme ABC-asemalle syömään myöhäistä lounasta ja sitten lähdimme taas ajelemaan Kuhmoa kohti. Suurin piirtein Muhoksen kohdalla aloimme seurata Suomi-Latvia jääkiekkopeliä MTV Katsomosta ja matkanteko sujuikin mukavissa merkeissä. Perillä Kuhmossa olimme noin klo 20.00.

Haluamme kiittää matkaamme tukeneita Opetushallitusta, Pohjola-Nordenia, Suomalais-ruotsalaista kulttuurirahastoa, Kuhmon Rotaryklubia sekä Lions klubeja Kuhmo, Kuhmoniemi ja Helenat. Lisäksi kiitos kuuluun tietenkin myös Kuhmon kaupungille sekä ystävyyskunta Robertsforsille. Alustavan palautteen perusteella voi sanoa, että matka oli monelle opiskelijalle ikimuistoinen elämys! Ainakin yhdessä tulevista blogipostauksista kerrotaan vielä tarkemmin siitä, mitä kaikkea matkan aikana opittiin ruotsin kielestä ja kulttuurista.

- SJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...