keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Ykkösten eka jakso

Lukion ensimmäinen jakso alkaa olla takana päin: vain koeviikko on enää edessä. Ykkösille tämä eka jakso on ollut ehkä se kaikkein jännittävin jakso, mutta hyvinhän tästä on selvitty!

Ensimmäisenä päivänä meillä oli tutoreiden järjestämä ryhmäytymisiltapäivä. Meille esiteltiin koulu ja pelasimme ryhmäytymispelejä ja -leikkejä. Kaikilla oli todella mukavaa!


Jo seuraavana päivänä saimme aloittaa normaalin koulurytmin. Luokkien paikat olivat aluksi tietysti uusia ja muutama oppilas tulikin myöhässä tunneille. Kuitenkin jo parin päivän jälkeen kaikki olivat oppineet luokkien sijainnit.

Huomattavin muutos yläasteeseen verrattuna on oppituntien pituus, sillä lukiossahan tunnit kestävät 75 minuuttia. Aluksi tunnit menivät hitaasti, mutta nyt 75 minuuttia tuntuu menevän yhdessä hujauksessa. Mukavaa pidemmissä tunneissa on se, että tunnilla ehtii oppia enemmän.

Muutoksia on tapahtunut myös läksyjen suhteen. Lukiossa on hieman enemmän soveltavia tehtäviä kotiläksynä ja läksyjä on muutenkin enemmän, joten läksyjen tekemiseen kuluu enemmän aikaa kuin peruskoulussa. Lisäksi esseitä pitää kirjoittaa joka aineesta vähintään yksi.

Muutaman viikon koulunkäynnin jälkeen tuli oppilaskunnan yleiskokouksen aika. Kokouksessa valittiin äänestämällä puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri toisen vuoden hallituslaisista. Lisäksi äänestettiin neljä uutta hallituksen jäsentä ykkösistä. Ehdokkaita oli kahdeksan, joten puolet pääsivät hallitukseen.


Seuraavaksi olivat Nahkiaiset, jotka olivat erittäin mieleenpainuvat. Nahkiaisista voit lukea aiemman postauksen täältä.


Tutustumista ja opiskelua; sellainen on ollut tiivistettynä ykkösten ensimmäinen jakso. Opiskelut ovat lähteneet hyvin käyntiin. Nyt valmistaudutaan ensimmäiseen koeviikkoon ja sen jälkeen jatketaan toiseen jaksoon.

Teksti Christiina, kuvat useampi mediaryhmäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...