maanantai 29. syyskuuta 2014

Twitter ja Instagram!

Internetin alkuaikoina, kun sosiaalisesta mediasta ei ollut vielä juuri tietoakaan, monet perustivat innolla itselleen kotisivuja nettiin. Näin myös Kuhmon yhteislukio, jolla on ollut nettisivu www.kuhmonlukio.fi ainakin yli 10 vuotta (nykyinen, uudistettu sivu noin 5 vuotta). Sosiaalisen median kasvattaessa suosiotaan Kuhmon yhteislukio oli yksi ensimmäisistä suomalaisista lukioista, jotka ottivat käyttöön Facebook-sivut. Samoin blogin perustamisessa ja ylläpidossa olimme eturintamassa.

Nykyään lähes kaikilla lukioilla on ainakin kotisivu, FB-sivu ja monilla lukioilla myös blogi. Nämä eivät kuitenkaan enää riitä, jos aikoo olla kehityksessä mukana. Siksi lukiomme on nyt myös Twitterissä ja Instagramissa! Kaikki nämä tiedotuskanavat eivät aina sisällä samoja uutisia, vaan täydentävät toisiaan. Työnjako on suurinpiirtein seuraavanlainen:Kotisivu: Koulun virallisin tiedotuskanava. Sisältää kaikki kursseihin ja opintoihin liittyvät tiedot ja ohjeet sekä abin aikataulun, yhteystietoja, lukioon hakemisohjeita jne...päivittyy harvemmin kuin muut sähköiset kanavat (kokonaispäivitys kerran vuodessa, pienempiä päivityksiä n. kerran kuukaudessa).


FB-sivu: Hieman epävirallisempi tiedotuskanava. Sisältää yleensä runsaasti kuvia koulumme eri tapahtumista ja linkkejä / tiedotuksia Kuhmon kaupungin tai eri järjestöjen tapahtumista. Päivittyy hyvin vaihtelevasti, joskus pari kertaa viikossa, joskus useita kertoja päivässä!

Blogi: Kuvia ja pidempiä juttuja tapahtumista ja lukiomme ihmisistä; aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Mukana siis sekä opiskeluasiaa että joskus vähän myös asian vierestä olevia postauksia. :) Ainoa kanava, jota lukijat voivat kommentoida anonyyminä. Epävirallinen tiedotuskanava, päivitys vähintään 1-2 krt viikossa.


Twitter: Kuvia koulun arjesta ja juhlasta. Lyhyitä lukiomaailmaan liittyviä twiittejä ja toisten käyttäjien uudelleentwiittauksia. Asiaa mm. yo-kokeiden sähköistymisestä ja oppilaskunnan hallituksen tiedotuksia. Päivitys ainakin 3-4 krt viikossa.


Instagram: Sekalaisia kuvia opettajien ja opiskelijoiden arjesta ja juhlasta, mm. erilaisilta opintomatkoilta. Kaikkein epävirallisin tiedotuskanava. Päivitys 2-3 krt / vk.

Jos siis haluat tietää mitä lukiossamme tapahtuu, voit ryhtyä tykkääjäksemme / seuraajaksemme FB-sivulla, Twitterissä ja Instassa! :)

Ja huom sinä nykyinen Kuhmon yhteislukion opiskelija! Jos olet kiinnostunut oppimaan uutta sähköisestä tiedottamisesta, olet myös tervetullut mediaryhmään, joka ylläpitää kaikkia tiedotuskanavia.

PS. Onhan meillä toki olemassa myös painettua tiedotusmateriaalia, mm. rakas vuosikirjamme Korpirojekti, joka ilmestyy toukokuun lopussa. Vuosikirjasta löytyy koottuna lukuvuoden kohokohdat sekä tilastotietoa, abikuvat ja -tekstit sekä suositut kuva-arvoitukset.  

Teksti & kuvat Sanna

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että Kuhmon yhteislukio on näin ahkera sosiaalisessa mediassa. Olen ylpeä, että olen kirjoittanut ylioppilaaksi juuri Kuhmosta. Jatkakaa samaan malliin, tämä blogi on todella hyvä. Ihanaa seurata entisen opinahjon kuulumisia. Oikein mukavaa syksyn jatkoa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...