sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Uusia tuulia :)

Opettajat viettivät lauantaina 16.11. veso-päivää koulutuksen parissa. Koulutuspäivän aiheena oli "oppimista ja opetusta uusilla menetelmillä - toimintakulttuuri muuttuu" ja kouluttajina olivat Pekka Peura (fysiikan ja matematiikan opettaja Martinlaakson lukiosta) ja Kirsi Korkealehto (kielten lehtori Kajaanin ammattikorkeakoulusta).


Pekka Peura esitteli matematiikan opetukseen kehittämää menetelmäänsä varsin vakuuttavasti ja luultavasti suurin osa lukiomme opettajista innostui hänen ajatuksistaan. Voi olla, että jo heti ensi jaksossa monet opettajat kokeilevatkin aiemmasta tyylistä poikkeavaa lähestymistapaa ainakin muutamien kurssien läpikäymiseen. Vaikka Peuran menetelmä vaikuttaa sopivan parhaiten matematiikan opiskeluun ja opettamiseen, tarkoitus olisi kokeilla samaa menetelmää (hieman sovellettuna) myös esim. kieltentunnilla. Pidetäänpä blogin lukijoita kuitenkin vielä jännityksessä eikä paljasteta tulevasta vielä liikaa! :)


Kirsi Korkealehto esitteli TVT:n tarjoamia mahdollisuuksia kieltenopetuksessa, mutta toki samoja välineitä voi käyttää muidenkin aineiden opetuksessa. Oli mukava huomata, että lukiossamme ollaan ajan hermoilla, sillä totesimme, että meillä on jo tähän mennessä käytetty lähes kaikkia koulutuksessa esiinnostettuja sovelluksia/työkaluja (ja myös muitakin). Pari uutta ideaa kuitenkin saimme ja otamme ne käyttöön heti ensi jaksossa.

Teksti ja kuvat Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...